Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Happy Homes webb Om cookies på happyhomes.se

Ta bort alger, mossa och lav

Jape Grön-Fri

Problemen med alg, mossa, lav och mögel har under de senaste åren ökat i takt med att vårt klimat har blivit allt varmare. Och när sporerna väl har börjat växa, då gror de allt snabbare.

Alg, mossa och lav kan uppkomma på alla sorters ytor men de trivs extra bra på skuggiga ställen där fukt från dagg och regn ligger kvar längre. Därför växer sporerna bättre i skugga som ofta finns på norrsidan.

Sporerna finns nästan överallt omkring oss och väntar bara på rätt förutsättningar att börja växa. När de får rätt mängd näring, fukt, ljus och temperatur börjar de att gro. Tar man bort en av dessa förutsättningar så kan inte sporerna växa. Utomhus är näringen den enklaste förutsättningen att påverka.

Jape Grön-Fri

Så här gör du

Genom att applicera Grön-Fri från Jape neutraliseras ytan helt vilket dödar alger, mossa och lav. Grön-Fri påverkar inte byggnadsmaterial och är dessutom biologiskt nedbrytbart. Efter att påväxten har neutraliserats tar det en viss tid innan den luckras upp och spolas bort.

Ytor som inte är väderutsatta, till exempel fasader, kan behöva tvättas för att resterna helt ska försvinna. På direkt väderutsatta ytor så som tak sköljer regnet bort resterna. Du behöver alltså inte göra något efterarbete alls på dessa ytor, utan lugnt luta dig tillbaka med vetskapen om att problemet är ur världen. Alger och mossa är borta inom ett år och lav inom två år.

Jape Grön-Fri

 

Foton via Jape