Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Happy Homes webb Om cookies på happyhomes.se

Tvätta fasaden

Tvätta fasaden
Tänkt på att alltid tvätta fasaden innan du sätter igång med att måla fasaden. Innan du börjar med själva tvättandet måste du använda täckplast för att skydda fönsterrutor, känsliga växter samt marken närmast huset.

Börja med att blöta fasaden med vatten och applicera sedan rengöringsmedlet med en tvättpensel eller spruta. Arbeta dig nedifrån och upp! Smuts och alger tvättas bort med fasadtvätt men för att få bort mögel krävs ofta ett starkare rengöringsmedel. Låt rengöringsmedlet verka på fasaden några minuter utan att torka, skrubba därefter ytan med en borste eller svamp. Skölj sedan noga med vatten. Var samtidigt noga med att inte låta medlet torka in på fönsterglas, det kan lämna märken som är svåra att få bort.

Ett bra tips är att använda en trädgårdslang när du sköljer av rengöringsmedlet från fasaden. Men var extra försiktig om du använder en högtrycksspruta så att inte skador uppstår. En alltför hård vattenstråle kan dessutom tränga in vatten i väggen och förorsaka skada. Undvik också att spola i sprickor eller andra öppningar.

Låt fasaden torka ordentligt, den ska vara helt torr innan du påbörjar målningen, med en fuktmätare kan du känna dig säker när det är dags.

Genom att underhållstvätta fasaden med jämna mellanrum kommer fasaden hålla sig snygg och fräsch länge!