Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Happy Homes webb Om cookies på happyhomes.se

Cavaillon, CAV65013036

ART.NR: CAV65013036
305 kr/st
st
Cavaillon är den perfekta kollektionen för att få en lantlig look på sitt kök. En färgglad kollektion av varma toner av ockra, gult, rött och orange väcks upp av en färsk grön, mjuk blå eller lite lila
Leveranstid: 1-2 veckor

Fakta

GÖR SÅ HÄR

Kontrollera att tapeten inte har några synliga fel och läs alltid anvisningarna som står på etikettens baksida innan du sätter igång med tapetseringen.

FÖRARBETE
Se till att underlaget är jämnt och fast genom att riva bort gammal, lös tapet. Spackla därefter igen de ojämnheter du hittar. Om underlaget är sugande, grundmålas eller förlimmas väggen. Målade ytor tvättas innan de tapetseras och matta ytor mattslipas med ett fint sandpapper för att limmet ska få vidhäftning. Kom ihåg att ta bort allt slipdamm.

Kontrollera mönsterpassningen och riv sedan av våden med några centimeters överskott. Applicera tapetklister med pensel eller roller ända ut i kanterna. Vik ihop våden, kant-i-kant mot mitten med klistersidorna inåt, rulla gärna ihop den till en rulle. Låt våden ligga och svälla, du kan se hur länge på själva tapetetiketten.

NU ÄR DET DAGS ATT TAPETSERA
Börja hänga första våden vid ett fönster. Kontrollera att våden hänger rakt med hjälp av ett lod eller vattenpass. Fäst våden så det finns extra utrymme kvar på tapeten att skära rent mot taket, på så sätt får du en rak och fin linje. Veckla ut den undre halvan av tapeten och släta ut den med hjälp av en borste eller ett tapetverktyg. Arbeta sedan från mitten ut mot kanterna, uppifrån taket och ner mot golvet. Om det kommer lim på tapeten, torka bort det så fort som möjligt med en fuktig svamp eller trasa för att förhindra glansskiftningar.

Använd tapetavrivaren som stöd för att skära rent mot taket och sedan mot golvsockeln. Byt rakblad ofta då ett slött blad lätt trasar sönder tapeten.

När du kommer till ett hörn skär du den ena våden så den räcker cirka 2 cm runt hörnet. Överlappa sedan den andra våden och se återigen till att våden hänger rakt innan du fortsätter att tapetsera resten av väggen.

TEKNISK INFORMATION

Tapet Papperstapet
Mått 5 m x 0,18 m
Mönsterpass Ingen passning
Limrekommendation Lim på tapet
Tvättbarhet Tvättbar
Spaltbar Avtagbar