Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Happy Homes webb Om cookies på happyhomes.se

Välkommen till Happy Homes Uppsala

Om Happy Homes Upsala Färg Stormarknad

Finfina tvålar, Elida shampo, fernissa till golven, vaxduk till köksbordet, bonvax och modernaste tapeter. Ja allt kunde Upsala Färghandel stå till tjänst med. Färghandeln var mer eller mindre en diversehandel under första halvan av förra seklet. Det såldes kemikalier, kryddor och till och med gifter av olika slag. Lösviktsförsäljning av ingredienser för framställning i hemmet av klister, putsmedel, crèmer m.m. var betydande men upphörde i mitten av 1900-talet, då de färdiga förpackningarna gjorde sitt inträde och därefter blev helt dominerande.

I Upsala Färg, som familjeföretaget numera heter, sitter idag fjärde generationen i ledningen och den femte är på intågande. Grundare var farfarsfar Hilmer Lindqvist, som började som sin karriär som bokbindare men år 1908 öppnade sin första färghandel på Sysslomansgatan 3 i Uppsala för att senare utöka med två filialer.

Sonen Einar byggde vidare på den solida grunden och sonsonen Lars-Olof öppnade på 1960-talet Sveriges första storfärghandel i en externanläggning på Bolandsgatan 9, som med rymliga lokaler, stor parkeringsgård och med försäljningen upplagd till stor del på självbetjäning, baserad på erfarenheter efter ett antal studiebesök i Amerika, blev framgångsrik. Efter ett tjugotal år, då sönerna Håkan och Johan hade övertagit företaget, flyttades år 1991 verksamheten till ett bättre läge med mer rationella lokaler invid Tycho Hedéns väg (gamla E4an) längre upp på Bolandsgatan med överskådliga specialavdelningar i ett butiksplan. 

Vi har även en city-butik - Upsala Färg City 

Välkomna in!