5 romantiska tapeter

Romantiska tapeter som för tankarna till ett sommartorp, härligt gammaldags tapeter som passar till bröstpanel eller som de är på en hel vägg med prunkande blommor eller dansande fåglar. – Skapa ditt drömrum med romantiska tapeter. Vi har valt ut våra favoriter.

1. Drömska tistlar

Ljuvligt, handmålat blommönster med akvarellfärgernas alla skiftningar vackert återgivna. In bloom thistle från Boråstapeter. Se mönsterbild här.

2. Böljande blommor

Prunkande pioner och sagolika rosor fyller väggen med ståtlig blomsterprakt. Mönstret från Sandberg, med anor från 1800-talet, tar för sig. Men de dova nyanserna gör tapeten, som kommer i tre olika färgställningar, till en harmoniskt vacker fond i rummet. Se tapeten här.

 

3. Dansande tranor

Mönstret Dancing crane är ett av Engblad & Co:s mest älskade mönster, designad av Emma von Brömssen. Tranan är ett av våra tydligaste vårtecken och åtnjuter ett starkt symbolvärde i många asiatiska kulturer. Se mönsterbild här.

4. Lyckans bo

Tapetkollektionen Lyckebo från Midbec välkomnar dig att skapa ditt eget lyckans bo. Sagolika mönster inspirerade av en rofylld skogsglänta där naturens spirande grönska, väldoftande kaprifol och söta bär får gro och blomstra längs väggarna. Med en rik färgskala och ljuva färgkombinationer skapar Lyckebo ombonade hem. Se mönsterbild här.

5. Lantlig romantik

Förlagan till Britas hus från Duro kommer från en gård i Bergby, Gävleborgs län. Gården är en släktgård med anor från 1600-talet. Tapeten speglar sin tid med stora slingrande blommönster.  Britas hus är gårdens huvudbyggnad och stod klar 1895. Ursprungstapeten sitter i husets salong. Salongen har en elegant stil och tapeten har de stora slingrande blommönster som var mycket vanliga under slutet av 1800-talet. Se mönsterbild här. 

Fler inlägg