Foodloopz

Foodloopz är en digital marknadsplats för överskott av livsmedel och dryck inom hela livsmedelsbranschen. De vänder sig till allt från odlare, grossister, retail, varumärkesägare, HoReCa, välgörenhet och djurhållare. Happy Homes har träffat Foodloopz grundare och VD Elin Aronsen Beis, på TEDx event ”Wonderland”.

– Jag jobbar med att bygga upp Foodloopz som företag, utveckla tjänsten och med olika matsvinnsrelaterade sidoprojekt i samarbete med andra aktörer, berättar Elin.

Foodloopz matchar små och stora partier med livsmedel som riskerar att bli matsvinn av alla möjliga skäl, utan att det skulle vara dålig eller gammal mat.

– Vi vill minska matsvinnet i livsmedelsbranschen och hjälpa våra kunder att inte bara spara tid, kostnader och möjlighet att tjäna pengar, utan även att stärka deras varumärken både som aktör på marknaden och som arbetsgivare. Vi vill se till att kostnadseffektivt och säkert, på företagens villkor, hjälpa aktörer att hitta avsättning för överskott och potentiellt svinn, säger Elin.

Elin är förstagångsentreprenör på heltid, bor i Solna med man och två barn.

– Jag älskar att odla, både ätbart och vackert, och i mitt nästa liv vill jag bo på en gård på landet. Jag designar och bygger trämöbler på fritiden. I tillägg älskar jag att resa, men har dragit ner på det nästan helt av miljöskäl. Målar i perioder tavlor och hjälper ibland företag med både utveckling av logotyper och förpackningsdesign. Jag gillar det kreativa, säger Elin.

Vad är planen framöver?
– Foodloopz plan framöver är att bygga nätverket av små och stora aktörer. Ta in kapital och bygga ett större team och se till att rädda kopiösa mängder bra mat tillsammans med våra medlemsföretag. Vi hoppas såklart även att vi vinner Årets Cirkulära Initiativ i Återvinningsgalan.

Hur tänkte du när du valde tapeten?
Vi fick flera bra förslag av Caroline, Happy Homes VD, som skulle kunna passa temat för TEDx eventet ”Wonderland”. Den vi dock valde tickade i alla boxar och var både vacker, fantasifull, välkomponerade färger och råkade dessutom heta Wonderland. Det var flera besökare som tyckte den var superfin och ville ha den till nästa hemmaprojekt, säger Elin.

Om Elin Aronsen Beis
Familj: Man och två fantastiska barn
Bor: Solna
Gör: VD och grundare av Foodloopz

Fler inlägg