Sandra Lundblad skapade sitt personliga hem

Sandra, hennes sambo och de tre döttrarna håller just nu på att skapa sitt drömhem. Först hade paret tänkt att bygga ett nytt hus men planen ändrades då Sandra började plugga. Istället för att bygga nytt hittade de ett klassiskt 1,5-planshus från 70-talet som de nu satt tänderna i.

– Huset var från början min stora mardröm och något jag aldrig kunde tänka mig. När min sambo beskrev sina idéer om att förlänga huskroppen genom att bygga ut huset, förändra planlösningen, byta fönster, panel och ALLT, ja då såg jag det som han såg, berättar Sandra.

Familjen anlitade en arkitekt som ritade upp deras idéer och sedan sökte de bygglov som blev beviljat.

– Övervåningen är klar och nedervåningen är på gång. Vi längtar så till att allt är klart då vi just nu bor hela familjen på fem personer mitt i allt kaos. Nedervåningen med kök och matplats är en enda stor byggarbetsplats, berättar Sandra.

Sandras bästa inredningstips är att försöka hålla en röd tråd och att gärna måla allt ton i ton. Ett annat tips är att välja genomtänkte materialval gällande golv och kakel.

– Det är vad jag är mest nöjd med i vår renovering, samt att vi valt tak och golv i vitlaserad furu i hela huset.

Vilka trender tror du kommer lysa starkast i vår?
– Jag tror att rosa är den färgen som kommer synas mest i vår, i alla olika toner. Framförallt olika pudriga toner men även de som går mot rött. Mörkare blått och olika gröna toner är också färger som jag tror, och hoppas, kommer synas mer mot basfärger i beige och grått. Jag tror även att vita hem kommer komma tillbaka igen.

Hur tänkte ni när ni valde tapet?
– Vi har valt två olika tapeter från Sandbergs i deras kollektion Kubel Kids. Vi ville ha något mer än bara målade väggar, då kändes barnens rum som rätt plats där man vågar ta ut svängarna lite mer plus att barnen tycker det är fint! I Bonnies rum valde vi tapeten ”Hollie” då hon älskar djur. Belle pekade själv på tapeten ”Ava” och sa att hon älskar blommor och vill ha den på sin vägg. Vi älskar tapeterna jättemycket och de ger rummen en helt annan mysfaktor än om de bara hade varit målade.

Om Sandra Lundblad
Bor: I en 1,5 plansvilla i Kungsör
Gör: Pluggar till sjuksköterska
Instagram: @bellebonnieandme

Fler inlägg