Med mer färg och tapet har Happy Homes VD fått till ännu mer hemkänsla

Happy Homes VD Caroline Forsshéll har alltid bott i vita hem men har nu lämnat sin vita period och börjat våga måla väggar, dörrar och använt sig av mönstrade tapeter. Caroline har fortsatt att färgsätta sitt hem med tapet och färg och det skapar en ännu starkare hemskänsla som hela familjen känner av. Senast ut har hon målat om köket och satt upp en vacker tapet, Diamonds, Graphic world från Engblad & Co samt målat väggarna i vardagssrummet. Förra året fick även hallen sig ett lyft med tapeter.

– Jag har aldrig haft tapet förut, så det här projektet har varit väldigt spännande, säger Caroline Forsshéll. Familjen Forsshéll har under en tid renoverat sin 20-talsvilla i Nacka för att göra den mer tidsenlig.

– När vi köpte huset hade man renoverat bort charmen tyckte vi. Nu gör vi om lite och tar tillbaka 20-talskänslan.Det senaste projektet är att bygga om hallen. Det som tidigare var hall har förvandlats till en klassisk punschveranda och entrén till huset har flyttats från baksidan till framsidan.

– Hallen känns viktig, den sätter prägel på huset och är ett slags avtryck av vem man är. Många besökare kommer ju inte längre än till hallen.

Caroline kallar sig själv för ”färgfegis”. Vitt och fräscht är hennes melodi. Fram tills nu, då hon faktiskt lärt sig uppskatta färg och mönster.

– I mitt arbete på Happy Homes har jag lärt mig mycket om olika kulörer,  tapeter och vad de gör med ett rum. Ju mer jag lär mig desto mer börjar jag våga, säger Caroline, som arbetat på Happy Homes i ungefär tre år.

En stor missuppfattning är att vita väggar får rummet att kännas större, och att färg och mönstrade tapeter gör rummet mindre och mörkare. Så är det inte. Det handlar istället om vilken typ av tapet man väljer.

– Jag var lite emot tapeter från början, och tänkte att ett 20-talshus skulle se gammalmodigt ut med tapeter. Vi använde färgsättningshjälpen från en av våra butiker och fick jättebra tips och råd. Nu är både jag och min man mer lockade av färg och tapettrender.

Till hallen valde Caroline en blommig tapet (Midbec Impressionist).

– Jag föll för de stora, poppande blommorna i olika fina färger. Jag älskar verkligen den tapeten. Men det svåra är också att färgmatcha, där känner jag mig ganska osäker, säger hon, det var skönt att kunna få hjälp.

I hallen finns även en källardörr, som fick färgen Silky Pink, en ljus rosa ton. Caroline har också målat väggarna i det anslutande vardagsrummet med färgen Minty Breeze.

– Det är svårt att se hur allt kommer att se ut när det är klart. Jag vet till exempel att rosa är modernt, så jag valde en rosa kulör. Men vår färgsättare valde en annan rosa färg, och då kunde jag se skillnaden. Det blev mycket finare. Men sånt är ju svårt att ha koll på själv.

Resultatet av tapetseringen blev en helt ny hall, som speglar husets känsla och familjens livsstil.

– Hallen har fått en lyxig hotellkänsla. Vänner som besöker oss stannar ofta upp i hallen och kommenterar tapeten och känslan. Och vi spenderar faktiskt mer tid här nu när hallen har blivit mer som ett rum, berättar Caroline.

Efter det har vi satt en grå kulör på vardagsrummet och tapetserat om köket och vi älskar det – det har förhöjt hemkänslan hemma hos oss.

Familjen Forsshéll
Familj: Caroline 42 år, Richard 42 år,  Elton 5 år, Jackson 3 år.
Bor: i en gul 20-talsvilla i Nacka
Arbete: vd för Happy Homes
På fritiden: vi är en båtfamilj och en musikfamilj. Jag målar och yogar.

BRA TIPS NÄR DU SKA VÄLJA TAPET

  • Välj med magen. Trender i all ära, men känns det inte rätt i magen blir det sällan bra. Välj den tapet du blir förälskad i. Men fundera lite över hur den funkar tillsammans med den övergripande stilen i ditt hem.
  • Hitta en röd tråd. Välj en tapet i som passar ihop med färgerna i de andra rummen i ditt hem. Då blir det en bra harmoni i hela bostaden.
  • Fega inte ur. Ofta tänker vi fondvägg. Men var inte rädd för att tapetsera alla väggar i rummet, det ger en mjukare känsla i rummet.

Vill du också tapetsera med Carolines tapet från Midbec? Du hittar den HÄR.

Styling: Kudde från a Tiny Love Story
Fotograf: Karolina Eriksson

"Senast ut har har vi målat om köket och satt upp en vacker tapet"

"Vardagsrummet ger så mycket mer hemkänsla med färg på väggarna"

Väggkulör vardagsrummet: Warm cotton

Fler inlägg