Färgtrender – fyra naturnära färgtrender

Grön, blå, beige och jordiga rosa toner – 2021 är året då vi bjuder in kulörerna i vårt hem på allvar. Här inspirerar vi hur du med hjälp av färg kan skapa inbjudande hem.

Färgtrend 1 – Grönt

Grönt hänger kvar som en av de trendiga favoritkulörerna för året och det är inte svårt att förstå varför. Nyanser av grönt smälter snyggt in i den skandinaviska interiören oavsett om du väljer en mörk eller ljus nyans.

Grönt kompletterar den naturnära inredningen, samtidigt som den tillför färg. En kulör som är otroligt vacker tillsammans med mörkare träslag. Men funkar också fint med andra naturmaterial så som bambu och linne.

I bild:
Grönt klickgolv från Forbo som du lätt lägger själv – se fler bilder och läs mer här. T.h i bild syns Light olive från Lycke – en vacker grönton som är lätt att använda i alla typer av hem för att skapa en optimistisk och elegant atmosfär.

Läs också:

Bohemiskt Naturnära – en färgpalett från LYCKE

 

Färgtrend 2 – Blå

En tidlös kulör som har varit populär i många år och det verkar inte avta. Trendrapporten pekar dock mot de ljusare tonerna av blå. Men oavsett vilket håll du väljer att gå så är blå en snygg accentfärg i hemmet.

Hemmet i bild är målat med Blue fjord från Lycke som är en dämpad blå kulör med en dos grönt i sig, vilket gör att den skapar rum som känns lugna och inbjudande.

 

Läs också:

– Våra blå tapetfavoriter

Bohemiskt Naturnära – en färgpalett från LYCKE

Färgtrend 3 – varm Beige

Hand i hand med den gröna och blå trenden går förstås den jordnära trenden. Tillsammans skapar de en helhetskänsla som står naturen nära och som är harmonisk och lugn – men fortfarande varm.

Färgerna varierar från en mängd olika nyanser av beige och brunt till gråtonat gult och varmt grått – alla gärna dämpade och matta. Rummet i bild är målat med Nature beige från Lycke som är en balanserad gråbeige ton som skapar en harmonisk och sofistikerad känsla till ditt hem.

Läs också:

Bohemiskt Naturnära – en färgpalett från LYCKE

Färgtrend 4 – jordiga toner

En annan trendig färgskala, som växer fram ur den jordnära paletten, är det mer ombonade stuket som bjuder på varma varianter av de jordnära färgerna i form av brända toner av rött, varma persikotoner och dämpad, gråaktig rosa.

I bild Muted rose från Lycke – en dämpad rosaton med mycket värme.

Läs också:

– Modern Romatik – en kulörpalett från Lycke

 

"Trendpaletten passar särskilt bra till en naturnära inredning och bidrar till en mjuk, ombonad känsla. De varma tonerna matchas snyggt med dämpade grå och beige nyanser. "

Fler inlägg