Golv kan vara allt annat än golv

Snowtopped är en installation skapad av Tarkett i samarbete med Note Design Studio som visar på nya designmöjligheter med material som traditionellt brukar läggas som golv. Happy Homes var inbjudna till utställningen på Under Stjärnorna, hotell At Six i Stockholm under Stockholm Design Week, 4-8 februari 2019. Det var riktigt läckert och kul att se.

Tarkett och Note Design studio berättade:
Inspirationen till Snowtopped är hämtad från det nordiska vinterlandskapets mjuka och böljande siluett. Ett landskap där snötoppar i olika storlekar och former skapar en suggestiv miljö för besökaren att vandra runt i, med en känsla av att vara omsluten av snö och inte veta vad som döljer sig därunder. Färgskalan skiftar i vita och ljusgrå toner och de subtila mönstren skapar skimrande effekter som påminner om olika lager av snö.

Låt dig inspireras av lite bilder från utställningen.

"Bänkarna var läckert draperade i linoleumgolv"

"Linoleum - ett naturmaterial väl värt att hålla koll på i framtiden"

’Hold the Line’ är även det ett resultat av ett samarbete med svenska Note Design Studio. Svetstrådar finns i alla möjliga färger. De kan framhäva, kontrastera, dölja eller gå ton i ton med materialen de sammanfogar. Att svetsa vinylgolv innebär att man sammanfogar två materialbitar med en svetstråd.

Fler inlägg