Golvinspiration

Miljövänligt från Forbo

1. Det är ingen som missat att intresset kring miljöfrågor är extremt stort just nu och vi märker alla hur mycket klimat och miljö är med i den allmänna debatten. Golvbranschen är inget undantag. Linoleumgolv är det mest miljöanpassade golvet – ett otroligt slitstarkt och tåligt golv som funnits i svenska hem i över hundra år. Forbos linoleumgolv Marmoleum click är, förutom att de är Svanenmärkta, också världens första koldioxidneutrala (CO2) golv. Det innebär att råvarorna som tillförs binder mer koldioxid under sin tillväxtfas än vad tillverkningen släpper ut.

Forbos linoleumgolv Marmoleum click finns i tre varianter – plattor som man klickar ihop, plattor som man limmar och den traditionella mattan som limmas – alla i en stor mängd olika färger.

Läs gärna hela artikeln om detta fina golv här.

Vävmönstrat på golvet?

2. Golvabias matta Klippan är en elegant ullmatta med ett vackert vävt mönster. Går att beställa både som måttanpassad matta att ha under bordet eller heltäckande matta i ett rum. 

@kronfoto Lampa från Sleepo

Homogena plastgolv

3. Tarketts nya ”iQ Natural” är världens första plastgolv med bio-attribuerad vinyl. Utsläppen av växthusgaser är 60 % lägre än hos traditionella homogena vinylgolv. Kollektionen består av 35 färger inspirerade av naturen som även inkluderar det nya mönstret Natural Flakes som finns i 5 varianter.

 

Retrokänslan i trägolvet

4. De mönstrade trägolven från Tarkett ger karaktär och en spännande dimension åt rummet. Inspirationen till kollektionen Noble kommer från det klassiska rutmönstret från 1950-talet. Ett retrogolv av noga utvalda ekstavar som kombinerar klassiskt med nytt och ger ett modernt designuttryck. Rutmönstret finns i olika färgställningar, från skandinaviskt ljust till vackert mörkbrunt. Ytan är borstad och behandlad med hårdvaxolja vilket ger en vacker lyster och struktur. På fotot: Noble Oak Wasa

På fotot: iQ Natural Flakes Cold Grey, Tarkett

 

Välkommen in i någon av Happy Homes butiker så guidar vi dig rätt!

Fler inlägg