• Välkända varumärken
  • Säkra leveranser
  • Betala mot faktura

Trend

Meny

Golvinspiration

Toppbanner

Miljövänligt och snyggt golv från Forbo

Det är ingen som missat att intresset kring miljöfrågor är extremt stort just nu och vi alla märker hur mycket klimat och miljö är med i den allmänna debatten varje dag. Golvbranschen är inget undantag. Ett linoleumgolv är ett otroligt slitstarkt och tåligt golv som funnits i svenska hem i över hundra år. Trots åldern är linoleum det kanske mest moderna golvet med sitt råvaruinnehåll och sin minimala miljöpåverkan. Eftersom det är det mest miljövänliga golvet är det naturligtvis också Svanenmärkt.

Grönt golv
Grön hall
Grönt rum

Forbos linoleum innehåller 97 % naturliga råvaror – linolja, tallolja, harts och trämjöl, tillsammans med kalkstensmjöl och färgpigment helt fria från miljöfarliga tungmetaller. 72 % är dessutom helt förnyelsebara och kommer att växa tillbaka inom 10 år. Förutom detta så är 43% av innehållet tillverkat av återvunnet material.

kök

Marmoleum click finns i plattor och paneler med klicksystem som gör att det är väldigt lätt att lägga själv.

Kök
Kök

Marmoleum click finns i tre olika storlekar och upp till 23 olika färger.

Kök överblick

Forbo ❤ Svanen
Svanen har marknadens hårdaste miljökrav och för att en golvprodukt ska få Svanenmärkas krävs bl.a. att den består av minst 60 % förnyelsebart material. För Forbos del innebär det att både linoleum och parkett är Svanenmärkt.

Överblick vardagsrum

Linoleummatta är något svårare att hantera och lägga jämfört med plattor – vi rekommenderar att sådan installation utförs av en auktoriserad golvläggare.

Kök
Hall


Besök vår golvshop här.


Läs också dessa reportage

Grått och grönt hemma hos artisten

Hemma hos Arvid Lundqvist från Tjuvjakt har den 43 kvm stora funkislägenheten renoverats i en industriell stil.

Läs mer

Fabrikslokalen som renoverades till butik

Dakabom målade om betongväggar i fabrikslokalerna i Småland. Återbrukade möbler renoverades och målades med Lycke färg.

Läs merFör att ge dig en bättre service använder sig denna webbplats av cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner ni vår integritet- och cookiepolicy.

Läs mer