Kräftskiva med Happy Homes

Välkommen på kräftskiva!
En kväll i augusti samlas Happy Homes supportkontor för att avnjuta kräftor, ostar och Västerbottenpaj på grafikern Linas stora altan. Solen skiner från himlen och det ligger ett härligt sken över den ljust gråa fasaden.

Lina, Lena och hunden Rio bor i ett hus på Ingarö byggt 2013. Paret sökte sig till en lite mer lantlig plats nära Stockholm och blev förälskade i grusvägen som leder ut till det moderna huset. När huset var färdigbyggt valde de att måla fasaden med Perfekt Oljefärg från Beckers.

– Alla tror att fasaden är vit, men den är faktiskt bruten i en kall ljusgrå kulör, berättar Lina.

Perfekt Oljefärg är en klassisk alkydfärg som är förstärkt med akrylat, anpassad för målning av till exempel träfasader, staket, vindskivor och dörrar. Färgen är lättstruken och ger en mycket fin havblank yta.

– Vi målade fasaden för 5 år sen och den är fortfarande fin och fräsch, vi har faktiskt inte behövt tvätta den än trots att vi bor så nära både havet och skogen, säger Lina glatt.

För att få ett extra snyggt och hållbart resultat använd Perfekt Oljefärg tillsammans med Primex Grundolja och Primex Trägrund från Beckers.

Lina och Lena sitter ofta på altanen i söderläge och ikväll är det Happy Homes tur! Vi slår oss ner vid det vackert dukade bordet som Lina och kollegan Lotta ordnat med.

– Mitt bästa råd då man dukar för en kräftskiva är att använda sig av kökshanddukar istället för servetter. Ofta blir en kräftskiva rätt kladdig och jag tycker att handdukarna är en charmig detalj, säger Lotta.

Vi alla enas om att Linas Västerbottenpaj är en fullpott.

– Knepet är att ha i extra mycket ost, mer än receptet kräver, säger Lina.

Linas goda Västerbottenpaj
ca 6 bitar

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
125 g smör
1 ägg

Blanda vetemjöl, salt och smör. Tillsätt ägget och blanda ihop till en deg. Tryck ut pajdegen i en pajform och låt degen vila i kylskåp i en halvtimme. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda botten i 200 grader i 10-15 min.

Fyllning:
3 ägg
300 g riven västerbottensost (gärna mer)
2, 5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
salt
svartpeppar

Vispa ihop ägg, mjölk och grädde, tillsätt sedan den rivna osten. Smaksätt med salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet och grädda 25-30 minuter i den nedre delen av ugnen. Ta ut pajen när fyllningen ”stannat” och pajen har fått en gyllene färg. Servera pajen ljummen.

Efter middagen slår Lina och reklamchefen Anna sig ner på bänken som står vid sidan av altanen. Den är nymålad sen ett par veckor tillbaka och även här har Perfekt Oljefärg från Beckers använts.

– Jag ruggade upp ytan med slipmaskin och tog bort gamla flisor innan jag drog på oljefärgen i två lager, säger Lina.

 

Är du intresserad av att måla om? Du hittar din närmsta Happy Homes-butik här.

Fler inlägg