Lekfull jul i pampigt hus

Bara när vi tittar in genom dörren hos Ida så möts man av en kaskad av färger, mönster och figurer. Det är ett minst sagt lekfullt och personligt hem vi får njuta av en stund så här i juletider.

I det stora huset i Rönninge bor Ida Överby med sin man, tre barn, katten Sniff och hunden Vivi. Ida är formgivare, inredare och sjuksköterska, just den härliga blandningen i personligheten avspeglar sig i hennes hem.

Det pampiga och vackra stenhuset från 1901 som har tre våningar, källare och vind hade Ida spanat in redan innan det blev till salu. När huset sen kom ut på Hemnet sa hon till sin man ”Nu ska vi köpa ett hus” och så blev det. Det var chefredaktören på tidningen IDUN som lät bygga huset i början av seklet.

Du har en väldigt färgglad och hemtrevlig stil – berätta lite hur du tänkt kring inredningen!
– För mig är det viktigt att det känns att just jag bor här, att min inredning avspeglar mig som person. Jag går extremt lite på trender.

Mycket av det man ser i huset har Ida tillverkat och formgett själv.

Om du som inredare får tipsa folk om något kring inredning – vad kan du säga då?
– Släpp ängsligheten! Gå på det DU tycker om. Då blir det bra.

"Jag går extremt lite på trender"

Ida startade för länge sedan Crème de la Crème och var bland de första i landet att skapa egna kakfat av gammalt porslin. Hennes nisch är att göra exklusiva inredningsprodukter i återbrukat material. Hur mycket kan man inte älska dessa juliga ljusstakar?

Ida berättar om föremålen:
– Farfar gjorde ljusstaken åt oss och det är en kopia på en som fanns i hans hem när han växte upp. Och kransen ovanför byrån älskar jag! En kompis till mig som är konsthantverkare har gjort den. Följ henne gärna här @_gupp_

Hur tänker du inför att julpynta i ett hem?
– Jag är inte så mycket för julpynt. Julen för mig är blommor och det unnar jag mig i massor.

Och det kan vi verkligen hålla med om i detta härliga hem. På frågan om vad hon har på G just nu svarar hon att precis har levererat en massa ljusstakar till Gumbostrands konsthall utanför Helsingfors, och att hon nu ska pusta ut och njuta av julen i hemmet.

Följ Ida och hennes färgglada jul

Slutligen måste vi bara få visa det härliga köket som går i grönt. Den gröna lampan har Ida gjort själv. Hon blev kär i den gröna sammetsridhjälmen på en loppis och gjorde en kökslampa av den. Passar perfekt till det vackert gröna köket!

 

Fler inlägg