Lyckes 40 nya hållbara kulörer för tidlösa och personliga rum

Lycke är Happy Homes egna färg och finns som vägg-, tak- snickeri- och fasadfärg i olika varianter och går att få i alla kulörer. Nu har vi tagit fram en alldeles rykande het färgkarta med 40 nya hållbara kulörer. En färgkarta där alla kan hitta en eller flera favoriter.

 

 

"Vi behöver den här glädjen i många år framåt!"

Jill Windahl jobbar som stylist och färgsättare och är en av två kreatörer bakom företaget Atelier Fleur. Jill är kreatören bakom den här färgkartan från Lycke. Här har hon tagit mycket intryck av modevärlden, scenkonst och inredningsflöden i sammansättningen av de olika kulörfamiljerna. Hon har jobbat utifrån vårt behov av hopp, i en ganska orolig värld, där hemmet blir den viktigaste platsen för trygghet och balans. Just hoppfullhet var ett viktigt ord för Jill när färgkartan skapades. Alla kulörer i färgkartan är glädjefyllda och trygga. Jill drivs av att hitta de vackra och spännande effekterna som uppstår när två eller flera kulörer möts. Det är då rummet blir fulländat. Alla kulörerna kan därför landa i något tryggt och vackert i alla hem. Alla fyra kulörfamiljer andas det lätta och fräscha men med lite adderad tyngd i form av spännande accentfärger. De fyra ganska olika kulörfamiljerna har alla den gemensamma nämnaren att man ska kunna bygga om utan att byta ut. Det tror Jill är en långsiktig trend – att göra om och återanvända det vi har i stället för att köpa nytt.

”Att måla många ytor, som tak, väggar och snickerier, ger en känsla av fullständighet. När du använder dig av färgkartan och sätter färg på flera delar i hemmet sluter du cirkeln. Receptet är att kombinera, kanske inte alla men flera av kulörerna i varje familj och självklart kan du plocka kulörer från de olika familjerna också” menar Jill. Inspireras av våra fyra olika kulörfamiljer; Pure Breeze, Modern Earth, Ocean Air och Urban Jungle.

Pure Breeze

Som en frisk fläkt fyllt av syre kommer denna kulörtrend att skapa harmoni i de flesta hem. Trenden sätter fokus på en mer balanserad och lugn tillvaro. De klassiska skandinaviska vittonerna har bytts ut mot lite mer vågade kulörkombinationer som för tankarna till en solig piazza i Italien. Här återfinns balanserade toner av ljust pastelligt gult, mintgrön och lila med en tydlig accent i svart för att skapa en skärpa och inramning av omgivningen. Sätt trenden i ett sammanhang genom att inreda med mycket porslin, glas, stearinljus i olika färger i kombination med tyger och textilier.

Ledord: Syre, pastell, taktilt, skulpturala former, vanilj, lavendel, aprikos.

Kombinera gärna med ljus keramik och växter i matchande färger för att hitta rätt känsla. Väggarna är målade i kulörerna Gelato Mint 36, Vanilla Sky 38 och Teasel Lilac 39.

Väggarna är målade i kulörerna Gelato Mint 36, Vanilla Sky 38 och Teasel Lilac 39.  Addera med en svart accent i textilier, vaser eller andra detaljer för att ge ögat något att vila på i rummet.

Modern Earth

Det här är en trend som inspireras av allt som uppstår ur mark och jord. Rosor, råg och potatis skapar kulörinspirationerna för denna trend. Vi hittar de ännu så populära brända rosa tonerna här kombinerat med lugna gula toner och en lite överraskande och pigg turkos accent. Beigetonerna ses också i den här kulörtrenden och hjälper till att lyfta de brun/rosa kulörerna. Inred med rustika inredningsdetaljer och föremål i bränd lera för att sätta stilen.

Ledord: Jord, lera, rustika strukturer, soluppgång, värme med en pigg twist.

Att måla detaljer, som bordet i bild, med kulören Balanced Teal 28 skapar en modig twist i sammanhanget

Väggen är målad i kulören Sweet Akito Rose 25, skåp Blushing Pink 27, stolar i Amandine Beige 26, bordsskiva i Balanced Teal 28, golv i Sunrise Yellow 21.

"Att måla allt i ett rum i matchande kulörer såsom olika rosa toner skapar ett tydligt lugn och en balans i rummet."

Ocean Air

Här tar vi in medelhavets färgspektrum av olika blå toner från himmel och hav. Den här trenden är för dem som vill drömma sig bort till lata semesterdagar på en solig och varm strand. Det är ljust och luftigt med toner som även går i vitt och grått som samspelar utmärkt med allt de blå. Den röda accenten blir nästan som ett utropstecken i det blå sammanhanget och gör sig fint i mindre inredningsdetaljer som en pall, en kruka eller en mindre hylla. Stilen sätts med naturliga material som bast och rotting tillsammans med linnetyger i kuddar, gardiner och sängkläder.

Ledord: Beach house, blått medelhav, himmel, strand, natur.

 

Rätt kombination av blå toner gör rummet lugnt och luftigt. Kulör på snedtaket – Rainfall 47 och väggen är målad i kulören Ocean Waves 45.

Väggen är målad i kulören Azure Blue 44, sänggavel Lapis Lazuli 46.

Urban Jungle

I sitt avstamp ur organiska växtmaterial, naturligt obehandlade träytor och med en kombination av avskalad elegans sätter denna kulörtrend siktet på gröna oaser tillsammans med en urban enkelhet. Huvudkulörerna går i grönt med lite mer gult i sig i kombination med gråare nyanser och tillsammans med accenter i brunt och orange. Trenden är modern och tidlös på en och samma gång och fokus läggs på vårt behov av återhämtning hemma. Materialvalen här, förutom mycket gröna växter, är rotting, trä, tegel, sten, koppar och glas.

Ledord: Botaniskt, skog, bark, terrakotta, rost.

Väggen är målad i kulören Pistachio Green 12.

Väggen är målad i kulören Bamboo Leaf 14, fönsternischen i Aloe Green 19 och skateboarden i Tangerine Orange 10 samt knopplisten i Morning Dew 18.

Läs mer om Happy Homes egna varumärke Lycke.

 

Fler inlägg