När det är utsidan som räknas

Välkommen hem till familjen Johansson. När familjen flyttade in i sitt drömhem förändrade de husets fasad och byggde en unik altan. Här får du tips och inspiration från deras smarta renovering med färg utomhus!

Det ostörda läget och den härliga naturen tätt inpå husknuten var vad Karin, Niklas och dottern Alva föll för när de flyttade in i sitt hus. Båda makarna älskar naturen och friska luften. Familjen bodde tidigare i stan och gjorde då många utflykter till skogen för att plocka svamp och bara njuta. Den stora altanen i olika nivåer ger dem möjlighet att leva utomhus under vår- och sommarmånaderna och samtidigt få lugnet av skogen tätt inpå, där de kan gå på upptäcktsfärd tillsammans med lilla Alva.

Niklas arbetar som elektriker och gillar att jobba med händerna vilket gjorde att hela projektet föll honom riktigt väl i smaken. Karin som arbetar som florist är väldigt pysslig av sig. Hon längtade efter att få styra upp den vildvuxna trädgården och placera ut blomsterarrangemang på den stora altanen.

Det fanns dock saker som behövde förbättras innan man flyttade in – fasaden var sliten och den gula kulören föll inte riktigt

familjen i smaken. En expert kom hem till familjen och gjorde en besiktning av husfasaden. Där fick de reda på hur huset mådde och vilka åtgärder som behövdes. Man fick också tips på vilken typ av färg som passade huset bäst. Valet föll på färgen Grön vindruva från Beckers, som passar fint in i den lummiga omgivningen.

Innan det var dags att måla fasaden rengjordes den för att få färgen att hålla så bra som möjligt. För att göra målandet till en härlig upplevelse bjöd familjen Johansson in vänner och familj för att hjälpa till, och avslutade med en hejdundrande middag som tack. Ute på altanen så klart. Det blev en härlig kväll där både stora och små familjemedlemmar och vänner hjälptes åt för att skapa en magisk plats att bo på åt familjen.

"För att göra målandet roligare bjöd familjen in släkt och vänner som hjälpte till."

Husets altan är också en dröm. Och tänk vilken lyx att även ha poolen där vid lata sommardagar. Altanen går i flera nivåer och sträcker sig runt i stort sett hela huset. Familjen Johansson ville skapa en miljö som är härlig att gå och leka på, men som också är behaglig att se på. Altanen fick en supersnygg, silvrig ton med med Sioo:x träskydd Altan. Sioo:x är miljövänligt och gör också att altanen är säker att springa och leka på för små barnfötter. Resultatet blev en slående vacker altan som hela familjen kan njuta av länge, länge.

FAMILJEN JOHANSSON
Karin 30 år, Niklas 32 år, Alva, 1,5 år.
Bor: I ett utbyggt fritidshus på Ingarö utanför Stockholm.
Gör: Niklas jobbar som elektriker och Karin är florist

Fler inlägg