När tonårsrummet behövde en makeover av tapeter

När tonårsrummet i källaren hemma hos familjen Jonsson behövde en makeover anlitade de sin inredare och fick då ett helt nytt rum i färg och blommiga tapeter.

"Syskonen bokar rummet mellan varandra via Snapchat och det är nästan aldrig tomt"

I trevåningshuset i Saltsjö Duvnäs utanför Stockholm bor pappa Kent, mamma Malin 50, Emilia 17, Anton 16 och Gabriel 13 och där har de bott och trivts sedan 2003. Familjen lever ett hektiskt liv och de har i omgångar anlitat en inredare för att de skulle komma framåt på de olika våningarna i huset. Den här gången behövde de hjälp att göra om i barnens dåvarande pingisrum till ett trivsamt rum för barnen och deras vänner som ofta är på besök att hänga, göra läxor, spela spel och även sova över. Vi ställer några snabba frågor till Malin.

Ni har ju tagit hjälp av en inredare att göra om i barnens häng- och pingisrum, vad var anledningen till att göra om där?
– Vi ville ”uppgradera” rummet från pingisrum till tonårsrum i takt med att barnen blev äldre.

Ni valde att måla dela av väggarna och bestämde er även i slutskedet för att måla taket. Är ni nöjda med det och vad är det för känsla när taket är målat?
– I början tyckte vi att taket blev för mörkt men nu har ungdomarna vant sig och tycker att det är mysigt.

Trivs barnen i det nya rummet?
– Ja verkligen. Det har lett till att vi har många olika ungdomsgäng som hänger och sover över hos oss. Syskonen bokar rummet mellan varandra via Snapchat och det är nästan aldrig tomt.

Tapet: Delft flower Graphite från Designers Guild.

Fler inlägg