Pyssla i höstmörkret med sprayfärg

Vår grafiker, Lina, på Happy Homes huvudkontor är en pysseltjej som har sprayat många möbler och saker under årens lopp. Hon säger att det både är ett roligt och enkelt sätt att få ny design på gamla saker. Upcycling som hon kallar det! Nu på hösten och vintern när det blir mörkt tidigt kan man med gott samvete vara inomhus och pyssla. Lina har under hela sitt liv pysslat och under de senaste fem åren även delat med sig av idéer via sin blogg, workshops och Instagram.

 

Ett tips är att sätta föremålet i en kartong och spraya in i den.

Taklampan i Linas tv-hörna har hon tagit från ett rökbord och dragit loss tyget och klätt in skalet i hönsnät och sedan sprayat det i omgångar med svart färg.

Om man är trött på sina gamla vaser och krukor eller bara vill att de ska passa in i ett nytt så kan man ge dem nytt liv med sprayfärg. Vasen på bilden var genomskinlig i glas innan spraymålningen.

Det fina med sprayfärg är att det fäster på både keramik, glas, plast, metall och aluminium.

Granlampan. Den här gjorde Lina genom att klippa ut en lång bit aluminium och sedan banka och böja den till formen av en gran, borrade hål för glödlampan och spraymålade insidan och utsidan med vit färg. 

Ett kul pyssel som Lina återkommer till när hon håller sina workshops är att återbruka gamla shampoo- och tvålförpackningar genom att såga av, tvätta ur och limma ihop dem och slutligen spraya enheten i en färg. Se förebilder nedan.

Ett grått ställ för make-up-penslar, saxar och nagelfilar passar bra i badrummet. Även skålen är sprayad i samma matta ljusgrå ton.

En vit stol blir randig, en lampa blir svart och ett blått skoställ från Biltema blir guldfärgat. För att spreja saker randiga så är det bara att tejpa mönster med maskeringstejp och spraya därefter.

"PET-flaskor kan man göra många roliga grejer med. Panta inte alla flaskor!"

Fler inlägg