Trendkulörer från Beckers

Mood är en ny exklusiv produktserie med 5 olika produkter för inomhusmålning för dig som varken gör avkall på prestanda, funktion eller design med ett enastående resultat. I färgkartan Mood presenteras produkterna i tre stämningsskapande teman med arton kulörer. Titta i den nya färgkartan här!

Tema 1: Nedtonade pasteller

I det första temat ser vi nedtonade pasteller i mjukt grått, dammigt rosa och naturliga gröna toner som ger en hemtrevlig, sval och luftig känsla. Målade möbler kombineras gärna med obehandlat eller silverfärgat trä och linnetyger. Frodiga växter och en mättad svart accentkulör ger tyngd till den i övrigt skira stilen.

Kulörerna i detta tema är: Aubergine 710, Anemon 656, Trofast 861, Visdom 862, Lycka 860, Harmoni 859.

Tema 2: Jordnära kulörer

I detta tema är kulörerna jordnära och går i mustiga nyanser som tegel, nougat och vinrött. När dessa kompletteras till mörkare träslag, läder i naturtoner och exempelvis detaljer i rökfärgat glas, skapas ett lika uppdaterat som helrätt 70-talsuttryck.

Kulörerna i detta tema är: Frid 863, Impulsiv 864, Passion 866, Mohair 653, Evig 865, Svartpeppar 584.

Tema 3: Vilsamma kulörer

Lavendeltoner och sotade rosa kulörer tillsammans med bränd orange och himmelsblått harmonierar fint och ger en vilsam kulörsättning. I temat finns de eleganta materialen som siden och sammet, gärna i kombination med härliga blommönster. Tänk sofistikerat, tänk dekorerat och gärna överdådigt.

Kulörerna i detta tema är: Innerlig 810, Lavendel 726, Kokos 502, Tornado 854, Livlig 867, Himmelsblå 742.FRÅGA FÄRGEXPERTEN

Yvonne Karlsson, färgsättare och kulörexpert på Beckers, har skapat årets färgkarta. Här berättar hon om trender och säsongens nya färgkarta från Mood.

Bor: I Stuvsta söder om Stockholm, i ett egenbyggt nyfunkishus, med mattsvart målad träpanel. Ett hem fyllt av vintage och second hand, speciellt från 1960-1970-tal.
Om färg: 
Älskar färg som engergigivare! Har till exempel en stark rosa kulör i hallen som jag blir glad av varje gång jag kommer hem.

Hur kom inspirationen för färgkartan Mood till?
– Mood speglar 2018 väldigt mycket. Färg och trender är idag breda och vi har många influenser i våra liv, inte bara en enda stark trend som förr. Det har också att göra med den digitala värld vi lever i, att vi reser och att vi har så många kanaler att få intryck från. I realtid dessutom.

Vad kännetecknar färgkartan?
– Stämningar. Den första kulörfamiljen är naturfärger, längtan efter naturen. Det är mjuka gröna toner, ljust träslag och hantverk. Den andra handlar om den varma ombonade känslan för ett lugnt och harmoniskt hem. Nougatfärgade, varma röda kulörer, mättade färger, mustigt brun. Den sista kollektionen heter ”plats för nya drömmar” och är lite nyare kulörer för oss i Skandinavien; violetta toner, som lavendel och hortensia.

Hur ska man tänka när man färgsätter ett rum?
– Fundera på vilken atmosfär du vill ha i rummet. Vill du ha det ljust och luftigt eller varmt och ombonat? Provmåla om du känner dig osäker på nyansen. Våga prova något nytt.

Fler inlägg