Höstmys hemma hos Yorda och Micha

Yorda, Micha och barnen Linnou och Edison är en aktiv familj som gillar musik, att träna och att uppleva och resa. Vi har fått hälsa på i familjens mysiga lägenhet i Hammarby Sjöstad.

– Vårt hus är byggt av Oscar Properties och är ett modernt och stilrent koncepthus, berättar Yorda.

Efter att ha bott i lägenheten i några år kände familjen att det var lite för stelt med de vita väggarna och att de inte hade någon riktig myskänsla. De bestämde sig därför för att måla för att mjuka upp känslan lite.

– Från början så tänkte vi väldigt ljusa färger och mest grått men samtidigt som vi började titta på färger kände jag att jag vill testa mörka färger. Efter att ha övertygat Micha så målade vi kök och vardagsrum samt vårt sovrum först. Vi kände direkt att det var det bästa vi kunde ha gjort och att lägenheten fick en helt annan känsla. Eftersom färgerna har en gråton i sig och vi har spröjsade fönster tycker vi att det passar ihop med den industriella känslan i lägenheten. Efter det kände vi att vi nästan kunde jobba med vilka färger som helst, säger Yorda.

"Vi är ganska galna som familj och kände direkt att tapeten från Cole & Son passade oss perfekt! "

Yorda och Micha funderade en hel del över vad de skulle göra av väggarna på sin lilla toalett.

– Det var toaletten som gud glömde, så tråkig. Första tanken vad att måla en grå puts men när jag gick förbi Happy Homes butik satt tapeten i fönstret och jag kände direkt – den ska vi ha!

Alla som hälsar på familjen säger att det är en superfin tapet och att de aldrig skulle våga tapet själva, men att de har tänkt om efter att ha sett Yordas och Michas toalett.

– Toaletten blev helt annorlunda och nu vill alla använda lilla toan!

Ett rum får en helt annan känsla med annat än vitt. Familjen har satsat på ganska mörka färger och för dem så innebär det att hemmet blev mycket mysigare. Yorda tycker att alla kan måla med mörka färger så länge man jobbar med ljuskällor och menar att man inte ska vara rädd för färg öven om man inte har stora fönster eller högt i tak.

Ett annat tips är att jobba med en ljusare färg för att bryta av eller som vi har gjort att jobba med en naturfärg. Naturfärgen och obehandlat trä gör att det blir ett mjukare intryck.

– Vi älskar att vi har målat i hela lägenheten, vi upplever det som om att färgerna på tavlan i köket, soffan och fåtöljen har fått ett helt annat liv. Allting kommer fram mycket mer.

 

Familjen
Yorda, Micha, barnen Linnou 9 år och Edison 7 år
Bor: I en lägenhet signerad Oscar Properties i Hammarby Sjöstad
Gör: Yorda är Account Manager på en contentbyrå och Micha är entreprenör

Bläddra ner för att se fler bilder av familjens fantastiska hem!

Fler inlägg