Proffs
  • Välkända varumärken
  • Säkra leveranser
  • Betala mot faktura
Logga in/Registrera

Meny

Måla om köksluckorna

måla om köksluckor

Måla om köksluckorna


Med hjälp av lite färg och nya handtag eller knoppar från beslagonline.se kan du få ditt kök att se ut som nytt! Se till att ta vara på det du har istället för att slänga ut och köpa nytt. Det är både bättre för miljön och bättre för plånboken. Dessutom kan du ha väldigt kul på vägen och få den där unika känslan i ditt hem som så många vill åt.Du behöver:


Målartvätt - köp här

Häftgrundsfärg - köp här

Lackfärg - köp här

Lackfärgsgrund - köp här

Fin roller - köp här

Rollerbygel - köp här

Maskeringstejp - köp här

Lackpensel - köp här

Sandpapper - köp i butikGör så här:

Börja med att bestämma om du vill måla hela stommen + luckorna i samma eller i olika kulörer. Exempelvis kan stommen vara vit och luckorna gröna. Eller om du endast vill måla köksluckorna. För att få ett så noggrant resultat som möjligt bör du ta loss köksluckorna för att verkligen komma åt överallt. Känns detta knepigt kan du låta dem sitta kvar och istället jobba med liten pensel och maskeringstejp.


  • Börja med att ta loss beslagen (knoppar eller handtag) från alla luckor.
  • Därefter ska du tvätta av luckorna (och stommen om den ska målas) med målartvätt. Detta för att få bort eventuella feta beläggningar och smuts som lätt bildas i köket av matos och liknande. Det är viktigt att tvätta bort detta för att färgen ska få en bra fäste och hålla länge.
  • När du gjort detta kan du rugga upp ytan med ett finkornigt sandpapper.
  • När du gjort detta målar du ett lager med häftgrundsfärg. Denna typ av färg gör att lackfärgen fäster bra.
  • När häftgrundsfärgen torkat målar du minst två lager med lackfärg. Börja med att måla kanter och svåra utrymmen med en lackfärgspensel. Därefter kan du antingen rolla eller måla med pensel på luckorna. Rollar du ska du se till att använda en fin roller för lackfärg. Väljer du pensel ska du ta en lackfärgspensel.
  • Du kan även göra så att du först rollar luckan och därefter efterdrar du lätt med en bred pensel för att få till penseldrag om du tycker det är vackert.


Vill du förnya utseendet på dina köksluckor kan du köpa nya handtag eller knoppar. Du hittar ett stort utbud hos beslagonline.se. När du målat luckorna och färgen torkat helt kan du sätta på knopparna eller beslagen.


Klart!

kök före målade köksluckor

FÖRE. Så här såg Linns kök ut före. Hon ville ha en varmare känsla i köket och tänkte att hon skulle testa att måla om och byta knoppar. Luckor och väggar målade i samma kulör med Lycke färg. Beslag från Beslag Online.

efter målade köksluckor

EFTER! Vilken skillnad! Så här blev köket hemma hos Linn efter att hon målade om köksluckorna och stommen och bytte beslag. Som ett helt annat kök... Linn har målat med Lycke i NCS 1005-Y20R.

målade köksluckor

Tänk vad lite färg och nya beslag kan göra?

Frukost

Hemkänsla när den är som bäst.

kök och hall Lamino fåtölj

Kulören på luckorna går fint ihop med kulören på väggen.

Förslag på kombinationer

kombination kulörer och beslag

Kombinera naturnära kulörer med knoppar och handtag i ek och få en skandinavisk känsla i köket.

retro kök knoppar färg

Få till en retro känsla genom att kombinera olika gröna kulörer med dessa retro beslag.

svarta knoppar och handtag

Med ljusa, bruna och greige kulörer kombinerat med mattsvarta handtag och knoppar får du en modern och lite industriell känsla i köket.

Torptokig kök före

FÖRE. Så här såg köket ut hemma hos @torptokig innan hon målade om och bytte handtag.

torptokig kök efter målade köksluckor

EFTER. Så här mysigt blev köket efter att @torptokig målat luckorna med Lycke färg och bytt handtag till nya från Beslag Online.

Se hur du steg för steg målar om köket