Proffs
  • Välkända varumärken
  • Säkra leveranser
  • Betala mot faktura
Logga in/Registrera

Meny

slamfärg falu rödfärg
slamfärg

Slamfärg - traditionell och beprövad färg


Slamfärg har blivit populärt, och vi förstår varför! Slamfärg är nämligen både prisvärt och snällare mot miljön samtidigt som färgen är lätt att jobba med och skyddar träet väl. Slamfärg från Falu Rödfärg är en av de mest beprövade färgerna inom slamfärg och är känd för sin klassiska röda kulör med anor från 1500-talet, men nu finns Falu Rödfärg Original även i kulörerna ljusröd, svart och grå!


slamfärg ljusröd


Slamfärgen Falu Rödfärg Ljusröd har blivit poppis senaste året. En lite lättare och ljusare variant av den annars klassiska rödfärgen. Falu Rödfärg Ljusröd drar lite mer åt orange och var den vanligaste nyansen på 1700- samt 1800-talet. Nu har dock den ljusröda kulören fått ta plats även på moderna hus.


Köp Slamfärg Falu Rödfärg Ljusröd

Svart slamfärg - för en mer modern look

slamfärg svart
slamfärg svart på hus

Slamfärgen Falu Rödfärg Svart är en mycket populär slamfärg bland designers och arkitekter. Nu för tiden ser man många nybyggda villor som är målade med svart slamfärg. Kanske är det den matta ytan man vill åt eller den låga miljöbelastningen det innebär när man väljer slamfärg från Falu Rödfärg? Eller är det kanske att den är lättbearbetad och ger ett hållbart resultat och utseende som håller i många många år? Fördelarna är många...


Köp Slamfärg Falu Rödfärg Svart här


slamfärg falu rödfärg hus

Hur ofta bör jag måla om med slamfärg?


För slamfärgen Falu Rödfärg Original bör det gå ungefär 8-10 år innan du målar om. Men mycket beror naturligtvis också på hur utsatt fasaden är och om det är syd- och västfasader; en sida på huset kan klara sig i 15 år och en annan i 6 år.


Kan man byta kulör när man målat med slamfärg?


Vill du t.ex. måla över en röd fasad som är målad med slamfärg tidigare och måla den med svart slamfärg istället? Det går utmärkt att byta kulör mellan slamfärger. Dock är det viktigt att ni är noga med underarbetet för att få ett optimalt resultat. Den gamla, röda kulören bör vara så pass gammal att den har börjat att krita, det vill säga släpper lätt ifrån väggen.

måla med slamfärg
falu rödfärg

4 tips när du målar med slamfärg:


1. Det kan kännas lockande, men måla inte på en yta som blivit uppvärmd av solen. Vänta tills det är lite svalare och inte direkt solsken på ytan du ska måla.


2. Måla tunna lager, färgen ska arbetas in i träet. Målar du för tjocka lager kan färgen börja flagna. Vi rekommenderar denna pensel som är speciellt framtagen för just slamfärg och gör det lättare att få ett perfekt resultat.


3. Om du tycker färgen är för tjock kan du späda ut den med lite vatten tills du får en konsistens som du tycker känns lätt att jobba med.


4. Måla några få brädor i taget, hela brädans längd, för att undvika överlappning med olika tjocka lager.

Mer inspiration

text

Måla över med annan kulör

Kan man måla över tidigare målad slamfärg med annan kulör? Svaret är ja, men tänk på detta!

Läs mer här
text

Topp tio fasadkulörer

Vill du byta färg på fasaden? Vi listar våra mest populära fasadfärger just nu. Från moderna kulörer till klassiska lantliga kulörer som röd och gul.

Se topplistan här