Proffs
  • Välkända varumärken
  • Säkra leveranser
  • Betala mot faktura
Logga in/Registrera

Meny

populära fasadfärger

Topp tio fasadkulörer


Att välja kulör till ditt hus kan kännas som ett stort beslut och det finns många vägar att gå när det kommer till kulörval. För att du ska hitta den kulör som passar ditt hus och dess omgivning bäst har vi därför tagit fram några handfasta råd för dig att gå efter.


Lycke färg lekstuga
Lycke fasadfärg villa

Bild 1: Lekstuga målad i Lycke White Haze 17, bild 2: Lycke kulör Aska 60.


Det första du behöver ta reda på är vad ditt hus tidigare har varit målat med. Detta kan nämligen komma att styra vilken färg du kan måla med och även begränsa urvalet av kulör. När du vet vilken färg du kan måla med är det dags att bestämma kulör för ditt hus. Valen är många och det finns en del riktlinjer som du kan beakta för att ditt hus ska harmonisera med sitt ursprung och dess omgivning.


grön fasad villa

Vad ska man tänka på när man väljer kulör?


Omgivningen

Tänk på att hela omgivningen påverkas när du ska välja kulör, har ni andra hus i närheten som man läser in när man ser ert hus? Hur ser växtligheten ut och har ni fler byggnader på tomten? Allt detta är viktigt att ta hänsyn till när ni väljer kulör till huset.


Hustyp och tidsepok 

Ta reda på husets kulörhistoria. En villa med klassisk snickarglädje färgsätts oftast på ett helt annat sätt jämfört med ett nybyggt hus som kanske har mycket rena linjer och få detaljer.


Ta hjälp av en expert 

Kanske det viktigaste av allt: Besök din lokala färghandlare. Börja med att titta på färgkartor och målade färgprover. Be om råd och diskutera. Personalen i din Happy Homes butik är mycket kunniga på allt från underhåll, kulörval till vilka verktyg som ska användas. Hos oss kan du också köpa prov för att testa kulörer.


Fasad målad i kulören Trädlava 64. Foder målade i White Haze 17.

TIPS!

När du ska välja färger till ett helt hus, är det inte bara fasaden som ska färgsättas utan också andra snickerier, terrass och grundmur. Det är därför viktigt att tänka helhet när du väljer kulör.


Ljus eller mörk fönsterinramning? Är en fråga många ställer sig. Då kan det vara bra att veta att ljus fönsterinramning skapar en illusion av mindre fönster, medan en mörkare inramning skapar en illusion av större.

Tipsruta
Topp tio fasadkulörer

Läs mer

text

Utomhusfärgkarta från Lycke

Inspireras av Lyckes utomhusfärgkarta med massor av noggrant utvalda kulörer för fasad, snickerier och utemöbler. Hitta din favorit!

Se färgkartan här!
text

Hur mår ditt hus?

Hur vet man vad man ska kika efter när man kontrollerar sin fasad? Hur ofta bör man olja in altanen för ett långvarigt resultat och vad kan man göra åt algbildning eller svartmögel? Ladda hem Happy Homes checklista med tips och råd på vägen!

Läs mer