Proffs
  • Välkända varumärken
  • Säkra leveranser
  • Betala mot faktura
Logga in/Registrera

Meny

Måla om badrum

Måla badrummet

Istället för att kakla väggarna i ditt badrum kan du måla dem. Då blir dina valmöjligheter betydligt större då du kan måla ditt badrum i vilken kulör som helst. Däremot funkar inte vilken färg som helst, i ett våtutrymme ställs mycket högra krav på färgen, som bland annat måste vara vattentät. Med Jotun LADY Aqua ka du måla väggarna i den kulör du vill. Färgen är fuktbeständig och ger vackra matta badrumsväggar.

Steg för steg för att måla badrummet eller våtrummet

Måla våtrum

Förarbete av tak och väggar som ska målas

Gammal, löst sittande färg och tapet måste tas bort. Underlaget skall vara rent, fast och torrt. Rengör med JOTUN Special Målartvätt. Om det finns mögelangripna ytor, måste de tvättas med alg- & mögelmedel. Skölj noga med vatten. Blanka ytor mattas ned med ett fint sandpapper.


Ojämheter i underlaget, skruvhål, skarvar mellan skivmaterial, samt in- och utgående hörn spacklas med JOTUN Spackel våtrum. Vid användning av skivunderlag skall utgående hörn förstärkas med hörnbeslag och skarvarna förstärks med pappersremsa.


Nu är det dags att måla

Tak grundmålas med våtrumsgrund och färdigmålas sedan med våtrumsfärgen som stryks 2 gånger. Läs noga på burken vad som gäller med torktider och om grundfärgen ska spädas eller inte.


Alla sugande underlag grundas med JOTUN Grundning och lim för våtrum som förtunnats 2:1 med vatten. • Låt grundningen torka i minst 4 timmar.


Måla minst två lager LADY Aqua. 


Påförs minst 3 mm nedanför väven för att försegla kanten på denna i övergången till golvet. Färgen måste härda i 10 dagar innan den utsätts för vattenbelastning.


Inspiration

Jotun måla badrum grönt badrum

Badrum målat med LADY Aqua i kulör Minty Breeze. Köp färgen här.

lady aqua måla om badrum

Badrum målat med LADY Aqua i kulören Skuggblå. Köp färgen här.

Måla våtrum
Måla våtrum

Bilder är från LADY Aqua och kulörer på bild till vänster är 2782 Deco Pink och väggen på bilden till höger är målad i kulören 10961 Raw Canvas.Måla våtrum

Vänster: vägg målad i LADY Aqua i kulören Adventure. Höger: kombinationer med kulörerna Sand, Muskotnöt och Adventure.


Köp våtrumsfärg online eller i någon av våra butiker

Sugen på förändring? Läs också:

text

Måla på tapet

Är du trött på dina tapeter och vill ha en snabb förändring? Spana in vår guide för hur du målar över tapeter här.

Läs mer
text

Måla på betonggolv

Läs dessa viktiga punkter som är bra att tänka på innan du målar ditt betonggolv. För bästa möjliga resultat!

Läs mer