Proffs
  • Välkända varumärken
  • Säkra leveranser
  • Betala mot faktura
Logga in/Registrera

Meny

hemma hos mosebacke sebastian

Hemma hos Sebastian, känd som Mosebacke


I en lägenhet i södra Stockholm bor Sebastian, känd som Mosebacke på Instagram, tillsammans med sin lilla hund Herman. Sebastian brinner för inredning, färg och form. Förutom sitt framgångsrika Instagramkonto bloggar han för Sköna Hem och driver en egen designstudio. 


När man kliver in hemma hos Sebastian och Herman möts man av en sprakande färgfest med kombinationer av blått, rött, grönt och gult. Sebastian älskar färg, inredning, design och återbruk. I samband med att Sebastian skapade en färgkarta med 10 helt nya Lycke-kulörer för oss på Happy Homes (läs mer här) fick vi äran att hälsa på och göra en liten intervju. Hur går man till väga för att kombinera starka kulörer och hur kan man tänka om man vill få in mer färg i sitt hem? Sebastian gav oss massor med tips! 


målad pall i hallen

 Pall målad i kulören Solros som Sebastian tagit fram för Lycke färg.

hall med grön byrå och blå väggar

 Väggen är målad i kulören Himmel, framtagen av Sebastian för Lycke färg.

Hur bestämmer du dig för vilken färgsättning och inredning ett rum ska ha när du ska börja inreda det, och varför det ska ha just de färgerna?

- Det beror såklart lite på rummet, men jag älskar färg och vill alltid blanda blått, rött, gult, grönt i alla mina inredningar och blanda olika nyansera av färgerna - det livar alltid upp!Vad är det som gjort att du valt de kulörer du valt till färgkartan för Lycke?

- Det är min kärlek till färg som drivit mig, att hitta pigga men ändå lugna färger som man kan välja att måla hela väggar i, eller om man är lite mer försiktig, en möbel, tavelram eller så. Har inspirerats av färger jag har omkring mig när jag tagit fram dessa 10 kulörer. Pionens fina rosa/röda, citronens olika nyans beroende på hur mogen den är.Om man vill få in mer färg i sitt hem, men inte vet var man ska börja, har du något tips på hur man kommer i gång?

- Börja isåfall att sprida mer färger på olika ställen i rummet, börja inte med en sak i den nya färgen, då kommer den att sticka ut, kännas lite fel, börja med en kudde, ljus i ljusstakarna, bokryggar, tavlor med färgen, en filt, gardiner kanske? Blanda som sagt upp det i din övriga inredning, så kommer det kännas bättre när du ser den här färgen ”jobba” med andra saker på olika ställen i rummet och inte bara på en plats.


röda hyllor

Var hittar du din inspiration när du ska inreda?


- På massa ställen, många otippade! Jag kan gå i mataffären och se helt otroliga tomater, se en etikett på nånting där två färger funkar fint ihop, eller så går jag på stan eller i skogen, eller så scrollar jag runt på Pinterest eller djupdyker i otroliga reportage från brittiska House & Garden.


Hur tänker du kring hur man kombinerar mönster?


- Jag tycker det mesta går att kombinera, ränder, rutigt, blommigt. Men att det däremellan kanske behövs blandas upp med nått lugnare för ögat. Jag blandar fritt i min soffa, men har då några enfärgade eller kuddar med mönster fast på vit botten, för att lätta upp det hela.Hylla och dörrfoder målade i kulören Tomatröd framtagen av Sebastian för Lycke färg.bricka

Tre anledningar att ha ett färgglatt hem?


1: Det ger en energi varje dag att se färg och mönster!


2: Det ger stor frihet när man inreder, skulle känna mig så begränsad om allt måste passa färgskalan beige, vitt, grått…


3: Det är kul att upptäcka nya nyanser och färgkombinationer - jag använder mycket färg, men än idag hittar jag att den här nyansen av rött blir så himla fint ihop med den här rosa eller gröna eller va det kan vara. Det är underbart!Bricka målad i kulören Pion framtagen av Sebastian för Lycke färg. Grön detalj på bordet målad i kulören Klöver.

köksbord mosebacke röda stolar

Vägg målad i kulören Råg och hyllor målade i kulören Citron, båda kulörerna är framtagna av Sebastian för Lycke färg.

hyllor och grön spegel hemma hos mosebacke sebastian

Hyllor målade i kulören Citron, spegel i kulören Klöver och vägg i kulören Råg. Alla framtagna av Sebastian för Lycke färg.

"Jag använder mycket färg, men än idag hittar jag att den här nyansen av rött blir så himla fint ihop med den här rosa eller gröna eller va det kan vara. Det är underbart!"

målade ramar

Sebastian återbrukar gärna genom att måla om, istället för att köpa nytt! Här ramar målade i Päron, Tomatröd och Croissant.

målade ramar i vardagsrum

Hemma hos Sebastian får konst, färg och design ta plats ♥

Fick du hjälp i Happy Homes-butiken när du skulle välja kulörer och färg?

- Dom fanns till förfogande om jag behövde, men hela processen har varit så rolig på egen hand, så har inte känt att jag behövt nån hjälp - om det är nått jag är bra på så är det färg för det älskar och brinner jag för!


Målade själv eller tog du in ett proffs, varför gjorde du som du gjorde? Vad var lätt/svårt? Tips till läsaren.

- Målade allt själv! Så det fortast blir gjort! Älskar att måla väggar, även om det ibland kan vara jobbigt, men älskar att köra första strykningen på förmiddagen och sen sista på eftermiddagen så har man på en dag, målat och förändrat känslan fullständigt i ett rum! Fort o kul, när det är klart ;)


Favoritkulör just nu?

- Svårt för jag älskar att mixa så många kulörer ihop och gör det både i inredning men också i kläder, älskar att tänka skor i en färg, byxa i en annan, med en neutral tröja fast då med en totebag i färg, mobilskalet i en annan haha… Men om jag ska välja en färg så dras jag till gult i olika nyanser, för gult är en så fin färg till så många andra kulörer, som rött, grönt, orange till exempel.


text

Färgkarta av Mosebacke

Sebastian, känd som Mosebacke på Instagram, har tagit fram en färgsprakande färgkarta med hela 10 nya kulörer för Lycke färg.

Se färgkartan här!
text

Kulörtrender 2023

Nyfiken på kommande trender? Vi har samlat de kulörer som spås bli poppis 2023 och framåt. Trendspaningen är gjord av självaste NCS och Trendstefan.

Se trendkulörerna här!