Proffs
  • Välkända varumärken
  • Säkra leveranser
  • Betala mot faktura
Logga in/Registrera

Meny

KYD

Inredningstips från KYD


Hej Åsa, också känd som @killingyourdarlings på Instagram, berätta lite om dig själv, vem är du och vad pysslar du med om dagarna?

Hej! Ja vem är jag? Mitt namn är Åsa Gramèn och är verksam och utbildad inredare och driver företag KYD - Killing your Darlings. Som utbildad inredare med en stor passion för allt inom ”interior design” jobbar jag både med privata hem och offentliga miljöer. Har i bagaget studier från bland annat "Inredning & Retaildesign" på Linné Universitet i Växjö, Dekor & Reklam samt Arkitektskolan i Sthlm. Idag ligger fokus på externa projekt av mycket varierande karaktär, allt från inreda privata hem till att agera föreläsare inom inredning sant styla och fotografera för olika varumärken.

För KYD är det alltid kundens behov som är utgångspunkten i det kreativa arbetet och min uppgift är att förverkliga drömmar utifrån smak och stil - och jag hjärtar det!


kyd

Vilka inredningstrender tror du kan bli stora under 2024?

2024 är året då vi vågar vi lite mer när det kommer till inredning i våra hem ! Vi erbjuds mer oväntade kulör och materialkombinationer och mixar. Inred tex med stark kulör på ex glas och kuddar, lekfulla former och geometriska mönster! Man kan se att årets trender kommer flörta lite med med 60- talets mönster och kulörer ! Men även den nordiska stilen såsom rena linjer och funktionalitet kommer vara med oss med med en touch av lekfullhet och glimten i ögat. Aprikost och blåa toner andas verkligen 2024! Så mixen av dessa hade varit fint att inreda och ge en kontrastrik påverkan på inredningen.

färg hemma
Tapet: Midbec Occidens. Dörrpar målade i Körsbärskompott 906, väggen i kulör Skimmer 914 och skåpet i Amber 898. Vasen är målad i Tomat 685 och väggen bakom i kulören Havsdjup 905. Alla kulörer från Beckers.
nordisk stil
Vägg: kulör Sandstrand, panel kulör Siden, båda från Lycke. Tapet: Skog från Lycke Tapeter. Kombinera gärna med kulörerna Pärla och Mandel från Lycke.

Har du några bra tips på hur man kan renovera hemma och få in en ny känsla utan att betala en massa pengar?

Återbruka och återvinn - trenden som kommer vara under året gör att second hand-marknaden en guldgruva för att göra om! Istället för att köpa allt nytt kan man se på vad andrahandsmarknaden erbjuder och på så vis göra om med enkla medel! T.ex. måla om en vägg eller en möbel kan göra stor skillnad utan att behöva kosta så mkt!Tips om man vill få in mer färg i hemmet?

Våga inreda med kulörer ! Tipset är att arbeta med en diskret bas som låter andra detaljer i kulörer ta plats . Ex på detta är att inreda med ex Sängkläder i en rolig färg , en pläd – eller varför inte en matta – som ger en dynamik till ex sovrummet . Att även inreda ton i ton är ofta ett vinnande koncept, oavsett vilken färg man föredrar.kulörer i kök 2024

Trendiga kulörer i köket 2024?

I ett kök ska man helst inreda med kulörer som ger inspiration och får oss glada och kreativa då vi ska laga mat. Ett tips är att kombinerar färger med material. Jag tycker man ska tänka kontraster och dynamik. Gröna toner är fint i ett kök och passar även ett lantkök som i ett modernare kök.

Kulörer i sovrum 2024

Bästa kulören att måla med i sovrummet enligt dig?

Både grönt och blått har en positiv inverkan på oss när det kommer till sömn och avkoppling. Så de två kulörerna gillar jag att inreda sovrum med. Inred sovrummet med matta naturliga färger som  ger en lugn och trygg bas. Exempelvis kulörerna Näverlav och Solitary blue.

"Just denna vår vill jag inreda allt med fina ränder"

kulörer 2024

Dina 3 bästa kulörer just nu?


Jag gillar att inreda med naturens palett så jordiga kulörer ligger mig varmt om hjärtat såsom brunt/ beige /grönt och grått! Tycker exempelvis mycket om dessa tre från Lycke: 


Soft salvia - en härlig grön ton

Perfect beige - en varm beige kulör 

Himmel - en glad blå ton


blått och brunt ihop

Kan du ge exempel på en kulörkombination som du gillar?

Gillar verkligen brunt och blått ihop - de lyfter varandra så fint!


När du inreder hemma, var börjar du och hur tänker du?

Jag delar alltid upp projekt i olika delar men börjar alltid med en behovsanalys för att se till vilka behov och känsla inredningen ska ge och tillföra i hemmet. Så mitt tips är att alltid starta med att göra en grundlig analys innan man sätter igång med det kreativa.

text

Måla om dina möbler

Ta hand om det du har istället för att köpa nytt. Genom att måla om en möbel kan denf å ett helt nytt liv.

Gör så här för bästa rsultat
text

Trendrapport 2024

Vi har samlat alla spaningar inom färg och tapet - inspireras av årets Trendrapport!

Till Trendrapporten