• Välkända varumärken
  • Säkra leveranser
  • Betala mot faktura

Meny

Terrass & Altanfix

Gör rent altanen

Gör rent altanen med några enkla steg! Att göra rent altanen och göra den fin och fräsch behöver inte vara krångligt. En rengjord altan är en hållbar altan, se efter om ytan är smutsig, torr, sprucken eller har mögel och alger. Du kan även behöva olja in altanen om den är för torr för att undvika stickor. Läs mer nedan!

Gör rent altanen, steg för steg

gör rent altan
rengöring altan

Steg 1 - rengör och få bort gammal olja:


Börja med att rengöra och ta bort gammal olja genom att skura med skurborste och rengöringsmedel. Eller använd skurmaskinen Bona PowerScrubber som finns att hyra i våra butiker. En ren och oljad altan håller längre och minimerar risken för sprickor.


Tvätta bort alger och mögel: Tvätta bort alger och mögel med produkter som angriper dessa på djupet. Rengör därefter påväxt med ett rengöringsmedel för träytor. Följ instruktionerna som står på produkten.

Här hittar du produkter för rengöring.Produktrekommendationer:


Steg 2 - slipa bort vassa hörn och jämna till: 


Avvakta någon dag innan du fortsätter med detta steg, så att altanen verkligen har torkat. När ytan är ren och har torkat kan du börja slipa bort vassa hörn och flisor lätt med sandpapper. Kika också efter skruvskallar som sticker upp och skruva ner eller byt ut dessa.Produktrekommendationer:

  • Sandpapper
  • Skruvdragare/skruvmejselSteg 3 - olja in:


Är altanen torr och "flisar sig" och ser "luddig ut" kan det vara dags att olja in altanen. Detta är viktigt för att exempelvis undvika stickor och för att träet ska få ett bra skydd. Välj en olja för det trä som din altan är byggd av. Följ instruktionerna som stå på burken för bäst resultat. Hur du applicerar oljan eller lasyren kan skilja sig åt beroende på produkt. Glöm inte att torka bort överflödig olja. 


Är du sugen på att byta kulör på altanen finns det terrasslasyrer och oljor som går att få i olika kulörer. Demidekk terrasslasyr är lasyr du kan få i olika kulörer. Köp terrasslasyr här!


Produktrekommendationer:


text

Frida Fahrmans altanliv

Kika in hos Frida Fahrman och hur hon steg för steg byggde sin drömaltan.

Till artikeln
text

Måla med slamfärg

Att måla med slamfärg har många fördelar - det är enkelt, snällare mot miljön, prisvärt och ett bra skydd för träet.

Läs mer här

För att ge dig en bättre service använder sig denna webbplats av cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner ni vår integritet- och cookiepolicy.

Läs mer