Proffs
  • Välkända varumärken
  • Säkra leveranser
  • Betala mot faktura
Logga in/Registrera

Meny

billig fasadfärg

Prisvärd fasadfärg från Lycke


Att underhålla fasaden ska inte kosta skjortan enligt oss! Med Lycke Fasadfärg får du en högkvalitativ vattenbaserad fasadfärg med bra täckförmåga för träfasader till ett riktigt bra pris. Lycke Fasadfärg gör det enkelt att få ett bra resultat och den slitstarka och väderbeständiga ytan ger ett långvarigt effektivt skydd mot sol och regn och minimerar mögelangrepp på färgytan. Lycke Fasadfärg innehåller alkydolja (alkydmodifierad akryl – hybrid) som säkrar en optimal inträngning i underlaget. Den fungerar utmärkt på såväl grundat trä som tidigare målade träytor.


Egenskaper

Fasadfärg för trä med mycket lång hållbarhet. Krämig konsistens och droppar minimalt. Täcker och flyter ut bra samt enkel att måla med.


Förarbete

Underlaget ska vara rent, torrt och fritt från fett. Fukthalten i träet får vara max 18% i fasader och 15% i fönster. Avlägsna löst sittande gammal färg, dåligt eller skadat trä samt grånade och nedbrutna träfibrer. Tvätta med lämplig fasadtvätt och skölj rent med vatten. Blanka och hårda ytor mattslipas med slippapper och slipdamm avlägsnas. Nytt trä som inte är impregnerat bör grundas med Lycke Grundolja Utomhus. Låt torka 24 timmar och grundmåla 1 gång med Lycke Utomhus Grundfärg. Färdigmåla sedan 2 gånger med Lycke Utomhus Fasadfärg.


Tekniska data 

Kulör och glans: Vit och kan tonas i alla kulörer. Halvmatt, glans ca. 25. 

Torktid: v. 23ºC, 50% RF Cirka 1 timme. Övermålningsbar cirka 4 timmar. Genomhärdad efter cirka 3 veckor. 

Täckförmåga: 8-10 m² på hyvlat trä. 6-8 m² på ohyvlat trä. 

Temperatur Minst +5ºC. Max +25ºC. 

Förtunning: Vatten. 

Rengöring I vatten & lite såpa direkt efter användning. 

Miljö och Säkerhet: Se Säkerhetsdatablad för mer information. 

Förvaring och hållbarhet: Torrt och frostfritt i oöppnad originalförpackning.Röd fasadfärg

Lycke Fasadfärg i kulör Maple

Beige fasad

Lycke Fasadfärg i kulör Nature Beige"Vi är suupernöjda! Lycke täckte vårt mörkgula och vår gröna färg SÅ bra på huset, så vi blev positivt överraskade att vi bara behövde måla två lager!"

Lukas och Emma i Vetlanda (@skogsbacken_6 på Instagram)före fasadmålning

Före målning på @skogsbacken_6

efter fasadmålning

Efter målning på @skogsbacken_6. Foder och knutar målade i kulör Lycke White Haze och fasaden målade vi med kulören Morning Dew, NCS S 1002-Y 


Påföring

Rör om produkten före målning. Grundmåla vid behov 1 gång med Lycke Utomhus Grundfärg och färdigmåla 2 gånger med Lycke Utomhus Fasadfärg. Vid målning av ändträ ska det påföras 1 extra behandling. Måla jämnt och flödigt. Temperaturen vid målning och under torktiden ska vara minst 5°C och max 25 °C med en relativ luftfuktighet på max 80%. Måla ej i direkt solljus. Använd en pensel eller rulle vid målning och rengör verktygen med tvål och vatten.vit fasad

Fasad i Tyresö målad med Lycke Fasadfärg i kulör Lycke White Haze

vit fasad

Fasad i Tyresö målad med Lycke Fasadfärg i kulör Lycke White Haze


"Färgen var väldigt lätt att måla med och täckte bra. Nu var det ungefär fyra år sedan vi målade och den ser fortfarande ut som ny. Väldigt mycket färg för pengarna!"

Patrik och Malin i Tyresöteknisk info Lycke

  

burk Lycke

  

text

Så här målar du fasaden

En komplett guide hur du målar fasad steg för steg för ett långvarigt resultat.

Så här gör du
text

Så väljer du kulör till fasaden

Klurigt att välja kulör till huset? Det finns en del saker man kan behöva tänka på. Vi listar våra bästa tips!

Se våra tips