• Välkända varumärken
  • Säkra leveranser
  • Betala mot faktura

Meny

tapettrender 2022

3 heta tapettrender - experten berättar


Genom att leka med färg och mönster på väggarna kan du skapa ett helt nytt uttryck hemma. Men vad är egentligen på gång inom tapeter? Och hur ska du tänka när du färgsätter ditt hem? Eva Bolin, som är säljare och tapetansvarig på Happy Homes i Skellefteå, listar tre starka trender – och tipsar samtidigt om hur du enklast sätter upp en tapet.1. Varma och jordnära tapeter

tapettrender

Att göra det så mysigt som möjligt hemma har varit högsta prioritet för många efter pandemin. Det syns tydligt på de varma, neutrala och krämiga kulörerna som trendar just nu – och som med största sannolikhet kommer att fortsätta vara populära långt in i 2023.


Tapet Hudiksvall från Duro

tapettrender 2022

– Beige och brända toner av orange samt rött tror jag kommer att komma allt mer. Det är tydligt att vi har lämnat den kalla färgskalan bakom oss och vill ha något mer naturnära och varma toner, säger Eva Bolin.


Tapet Nyponros 3 från Lycke tapeter.

Tapettrender 2022
Bodri Midbec tapet

Beige, gul och brända toner av orange & rött ser man i tapeterna Siv och Bodri från Midbec och deras kollektion Lina 2. Du hittar båda tapeterna i din närmsta Happy Homes-butik.Tapettrender gul
Gul blommig tapet Lycke

Även tapeten Nocturne i gul från Boråstapeter passar in i denna trend. Den gula tapeten Midsommar 2 från Lycke tapeter passar även den in i den gula trenden som växer allt starkare.
Trend 2: tapeter med mjuka och böljande former

tapeter blommiga
Tapeter blommiga

Det jordnära märks även av i de mönstrade tapeterna där praktfulla blommor och slingrande blad dominerar.

– Tapeter med relativt naturtrogna blommor och mattare tryck i färgkombinationer som exempelvis puderrosa, beige, brunt och grått ser vi att många efterfrågar. Det ska gärna vara lite äldre stil på tapetmönstret, och då pratar vi mer sekelskifte än 50-tal, förklarar Eva.


Tapet Lauras Cottage från Boråstapeter och Nyponros 5 från Lycke tapeter.

Experten listar 3 heta tapettrender - Dahlia

Tapeter  Dahlia, Falsterbo III, Boråstapeter.

Experten listar 3 heta tapettrender - Skogsgläntan

Tapet Skogsgläntan, Midbec.

Experten listar 3 heta tapettrender - Hazel

Tapet Hazel, Falsterbo III, Boråstapeter. 

3 heta tapettrender - Doodleedo

3. Ett rum som utgångspunkt


Förr valde många att ha en eller kanske två fondväggar i ett hem, men nu jobbar man istället med att ha ett rum med mycket mönster på alla väggar. Det rummet får sedan vara utgångspunkten för kulörerna i resten av hemmet.


– Väljer du till exempel att ha en blommig tapet i sekelskiftesstil i sovrummet, kan du sedan utgå från färgerna på den och jobba vidare med dem i de andra rummen. I butiken matchar vi gärna tapeterna med Happy Homes nya färgutbud Lycke, som har en helmatt finish, vilket ger den där lyxiga hotellkänslan som många vill ha idag, säger Eva och tillägger:

– Det enda rummet där du kanske vill bryta av lite är barnrummet. Där kan det vara roligt för barnet själv att vara med och bestämma. Om du ändå vill följa samma färgschema som resten av hemmet, kan det vara fint att satsa på dämpade pasteller och småblommigt.


Den härliga barnrumstapeten kommer från Duro och heter Blomsteräng.

Tapettrender
Newbie tapet

Tapeter: Midsummer eve och Magic Forest från Boråstapeter


Vad ska man tänka på när man sätter upp en tapet?

1.  Innan du börjar att tapetsera är det viktigt att kontrollera att väggen är jämn och slät. Skulle den inte vara det kan man åtgärda med spackel eller covertapet.

2.  Idag är de flesta tapeter EasyUp, vilket innebär att man rollar limmet direkt på väggen. Eva rekommenderar att du limmar lite bredare än tapetens bredd, men inte mer än så eftersom limmet kan hinna torka.

3.  Se till att den första våden (remsan) blir rak. Blir den sned kommer även de andra att bli det. Använd gärna ett tapetlod för att få så raka linjer som möjligt.

4. Fördelen med EasyUp-tapeterna är att du inte behöver skära dem i förväg, utan du kan mönsterpassa direkt på väggen.Våra 10 mest populära tepeter

Spana in vilka tapeter som trendar just nu. Vi listar våra 10 mest populära tapeter!

Se tapeterna här

Tapetserade tak - ny het trend!

Statement ceiling är ett uttryck man hört mer av på senaste, vilket innebär att sätta mer fokus på taket. Senaste trenden är att tapetsera taket med mönstrade tapeter!

Läs mer om tapetserade tak

För att ge dig en bättre service använder sig denna webbplats av cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner ni vår integritet- och cookiepolicy.

Läs mer