• Välkända varumärken
  • Säkra leveranser
  • Betala mot faktura
Logga in/Registrera

Meny

Måla om köksluckor

Måla om köksluckor


Istället för att köpa nytt kök så är ett varmt tips att faktiskt måla om köksluckorna och ge köket nytt liv. Ny kulör på köksluckorna räcker långt och kan ge köket ett mindre slitet intryck och du kan byta stil helt med ny färgställning.Vi tar dig igenom steg för steg hur du ska göra för att få bästa resultat. Fråga gärna personalen i din Happy Homes butik så hjälper de dig med idéer. De beskrivande bilderna kommer från vår leverantör Anza.

Steg för steg

Måla om köksluckor
Skruva bort beslag

Innan du ska måla om köksluckorna behövs det göras lite förarbete. Börja med att skruva av beslag och handtag från köksluckorna så du får en ren yta.


Tvätta

Därefter är det dags att rengöra köksluckorna från smuts och fett. Det finns rengöring som är bra att använda innan man målar så att färgen fäster bra. Fråga i din Happy Homesbutik.


Slipa

Innan man målar så ska man alltid slipa av ytan med ett fint slippapper. Färgen fäster mycket bättre sen om ytan är lite uppruggad. Ta bort dammet med en lätt fuktad trasa. 

Måla om köksluckor


Grundmåla

Börja med att måla kanter, speglar och detaljer först. Speglar målas med fördel med roller och och detaljerna med en smal snedställd pensel. Grundmåla luckorna med grundfärg. Om luckorna är släta rekommenderar vi att man använder en miniroller. Låt färgen torka.


Måla med din valda kulör

Nu är det dags att använda din valda kulör och börja täckmåla köksluckorna. Det är alltid smart att använda sig av en fin roller avsedd för att ge så lite struktur som möjligt. Till detaljer, kanter och hörn är det lättaste att använda en fin pensel. Ta hjälp av personalen i din Happy Homes butik så att du får rätt verktyg - det kommer göra slutresultatet så mycket finare.


Måla en gång, låt färgen torka och måla en gång till. Sen är det bara att skruva fast beslagen och njuta av ditt nya kök.

Måla om köksluckor


Det här behöver du:

Golvpapp eller annat skydd

Målartvätt

Pensel snedställd

Miniroller för lackfärg (fin)

Färg


Köp din färg och verktyg hos oss

Se Anzas tipsiga film om att måla köksluckor

Läs fler köksreportage

text

Måla kakel

Måla om kaklet i köket istället för att sätta nytt. Sparar både tid och pengar!

Det här behöver du!
text

Färgsättning i kök

Vi har pratat med färgsättaren Cissela om hur man ska tänka när man ska färgsätta köket.

Detta ska du tänka på!