Trend

Meny

Måla inomhus

Toppbanner gröna väggar

Måla i grönt - så väljer du rätt nyans


Grönt anses ha en lugnande effekt och associeras med välmående. Kulören är en av de stora trendfärgerna för året 2020. Från harmoniskt grågrönt till djupt skogsgrönt – den fina kulören finns i en mängd olika tappningar. Dämpad, frisk eller frodig – oavsett rum så är det en trevlig färg att omge sig med.

Grönt sovrum

Dämpat och gyllene grönt i sovrummet. I bild målat i Lady Supreme Finish 8302 Lagerträd från Jotun. Foto: Jotun. Handla färg från Jotun Lady här

Grönt anses ha en lugnande effekt och associeras med välmående och natur. Det gör den till ett utmärkt val i sovrummet där vi gärna målar i svala toner för att hjälpa den goda nattsömnen på traven. En svalare grön som skiftar i blått eller grått är ett populärt val i sovrummet, men för en mer ombonad känsla kan man satsa på en mer gyllene kulör.

Grön vägg Lycke färg

Rummet i bild är målat i Light olive från Lycke. En vacker grönton som är lätt att använda i alla typer av hem för at skapa en optimistisk och elegant atmosfär. Foto: Jesper Florbrant för Happy Homes. Handla färg från Lycke här.

Precis som den gröna nyansen är varm eller kall så påverkar det om den är dämpad eller klar. En dämpad grön färg, med svärta eller en gråaktig känsla, är subtilare och lugnare på väggen.


Klicka här för att se hela kulörkartan från Lycke – Scandinavia, a way of living

Grönt matsalsrum Jotun

I bild färgen Lady 7637 Exhale från Jotun. Handla färg från Jotun Lady här

Ljusa nyanser av grönt förstorar rummet och är ett bra val när man vill få hemmet att kännas mer luftigt. Här en dämpad mint som är ljust samtidigt som den sätter färg på väggen.

Grönt vardagsrum beckers färg

Salvia 825 från Beckers är en grön väggfärg som ger ett diskret intryck. Handla färg från Beckers här.

Tips!

Dagsljus och belysning påverkar väggfärgen. Dagsljus får färger att kännas kallare samt mer blå i tonen och det gäller särskilt i rum som vetter mot norr som inte har direkt solljus. Rum mot syd har däremot ett varmare ljus och därför kan samma kulör upplevas annorlunda i olika rum i hemmet.


Vill du handla färg? Klicka HÄR för att komma till vår färgshop.


Mer färginspiration för din unika hemkänsla

Fyra naturnära färgtrender

Spana in färgtrenderna för 2021 - naturnära och bohemiskt ger en inbjudande känsla. Se här!

Läs mer

Måla om sovrummet för bättre sömn

Ska du måla om i sovrummet? Spana in våra tips på hur du kan tänka kring ljus och färg för att skapa ett harmoniskt sovrum.

Läs merFör att ge dig en bättre service använder sig denna webbplats av cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner ni vår integritet- och cookiepolicy.

Läs mer