• Välkända varumärken
  • Säkra leveranser
  • Betala mot faktura

Meny

Måla inomhus

Toppbanner gröna väggar

Måla i grönt - så väljer du rätt nyans


Grönt anses ha en lugnande effekt och associeras med välmående. Att måla väggarna gröna hemma har på senare tid blivit riktigt poppis. Från harmoniskt grågrönt till djupt skogsgrönt – den fina kulören finns i en mängd olika tappningar. Dämpad, frisk eller frodig – oavsett rum så är det en trevlig färg att omge sig med.


Kulörer i bild ovan, fr vänster: Lycke Bamboo Leaf, Lycke Pistachio Green och Jotun LADY PalmettoGrönt sovrum
gröna kulörer

Dämpat och gyllene grönt i sovrummet. I bild målat i Lady Supreme Finish 8302 Lagerträd från Jotun. Foto: Jotun. Handla färg från Jotun Lady här 

Här ser vi även fyra gröna kulörer från Lycke. Handla Lycke färg här


Grönt anses ha en lugnande effekt och associeras med välmående och natur. Det gör den till ett utmärkt val i sovrummet där vi gärna målar i svala toner för att hjälpa den goda nattsömnen på traven. En svalare grön som skiftar i blått eller grått är ett populärt val i sovrummet, men för en mer ombonad känsla kan man satsa på en mer gyllene kulör.

Grön vägg Lycke färg Light olive
grön väggfärg Jotun Palmetto

Första rummet i bild är målat i Lyckes kulör Light olive. En vacker grönton som är lätt att använda i alla typer av hem för att skapa en optimistisk och elegant atmosfär. Handla färg från Lycke här.

Andra bilden är kulören Palmetto från Jotun LADY. En lite skarpare och tuffare grön kulör. Handla färg från Jotun LADY här.

Precis som den gröna nyansen är varm eller kall så påverkar det om den är dämpad eller klar. En dämpad grön färg, med svärta eller en gråaktig känsla, är subtilare och lugnare på väggen.


Klicka här för att se fler kulörer från Lycke

Grönt matsalsrum Jotun
grönt kök

I bild färgen Lady 7637 Exhale från Jotun. Handla färg från Jotun Lady här

Ljusa nyanser av grönt förstorar rummet och är ett bra val när man vill få hemmet att kännas mer luftigt. Här en dämpad mint som är ljust samtidigt som den sätter färg på väggen.

Grönt vardagsrum beckers färg
Beckers grön färg

Salvia 825 från Beckers är en grön väggfärg som ger ett diskret intryck. Handla färg från Beckers här.

Tips!

Dagsljus och belysning påverkar väggfärgen. Dagsljus får färger att kännas kallare samt mer blå i tonen och det gäller särskilt i rum som vetter mot norr som inte har direkt solljus. Rum mot syd har däremot ett varmare ljus och därför kan samma kulör upplevas annorlunda i olika rum i hemmet.

Grönt kök
Gröna köksluckor

Kök målat i Lycke färg NCS 6711-G52Y hos @rangas_etc. Köp Lycke färg här.

Grön färg bamboo leaf

Soffa målad av Beata Nison i Lyckes kulör Bamboo Leaf.

grön färg

Bamboo Leaf från Lycke. En dämpad grön färg.

gröna färger vägg

Förslag på NCS-koder på vackra gröna kulörer, från vänster:


S 3005-G20Y

S 4005-G20Y

S 5005-G20Y

S 6005-G20Y

S 8005-G20Y

Mer färginspiration för din unika hemkänsla

Fyra naturnära färgtrender

Spana in färgtrenderna för 2021 - naturnära och bohemiskt ger en inbjudande känsla. Se här!

Läs mer

Måla om sovrummet för bättre sömn

Ska du måla om i sovrummet? Spana in våra tips på hur du kan tänka kring ljus och färg för att skapa ett harmoniskt sovrum.

Läs merFör att ge dig en bättre service använder sig denna webbplats av cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner ni vår integritet- och cookiepolicy.

Läs mer