• Välkända varumärken
  • Säkra leveranser
  • Betala mot faktura

Meny

husfärg

Husfärg - så väljer du


Husfärg är en viktig faktor för att ge huset en individuell karaktär. Det finns många olika färger att välja mellan och valet av färg kan påverka husets utseende och stil. För att hitta den perfekta husfärgen är det viktigt att tänka på faktorer som husets arkitektur, omgivningen, landskapet och naturligtvis, din egen personliga smak.husfärg

En annan viktig faktor att tänka på är att välja en högkvalitativ husfärg som är slitstark och hållbar. En riktigt bra husfärg ska motstå fukt, mögel och alger samt ge ett effektivt skydd mot regn, sol och vind.


För att få bästa resultat är det rekommenderat att använda en färg som är speciellt utvecklad för utomhusbruk. Dessa färger har högre tålighet och är lättare att applicera. Precis som med alla färger bör du alltid följa tillverkarens rekommendationer när du applicerar din husfärg.


Tänk på vilken omgivning ditt hus ligger i. Är det mycket skog och grönt får man ta detta i beaktning. Är det vid havet är naturen av en annan färgskala som du vill matcha med husfärgen.


Fundera också på vilken känsla du vill att ditt hus ska ge. Vill du att det ska kännas lantligt eller traditionellt, då kanske en röd, gul eller ljusare grön färg på huset passar bra.husfärg svart

Fasad laserad i kulören Natt

husfärg greige

Kulör Aska från Lycke färg

husfärg svart modern

Hus målat med svart slamfärg från Falu Rödfärg

Vill du ha en modern och trendig look på ditt hus? Då kan du prova på en något avvikande färgval som kanske är lite djärvare. Genom att välja en mer överraskande färg, så som en mörkgrå, svart eller blå husfärg, kan du ge ditt hus ett unikt och häftigt utseende.


Det finns många sätt att färgsätta huset på. Du kan lasera, måla med slamfärg, oljefärg, matt fasadfärg osv. Välj utifrån klimat, påfrestningar och smak. Viktigt att tänka på är också vad huset är målat med för typ av färg innan. Fråga gärna din färghandlare om råd eller maila oss.


husfärg blå

Husfärger på bilderna: till vänster Jotun Delicate Blue. Till höger, dörr målad i samma kulör.


En traditionell färgsättning på hus är rött med vita knutar. En kulörkombination som aldrig går ur tiden och kan ge både ett väldigt lantligt uttryck men har även blivit mer och mer populärt på arkitektritade moderna villor. rött hus

Hus målat med Falu Rödfärg Ljusröd

rött hus lantligt

 Hus målat med Falu Vapen slamfärg


Ge ditt hus ett fräscht och modernt utseende med vit färg. Vit färg på huset skapar en tidlös och klassisk look samtidigt som det ger ett rent och minimalistiskt intryck.


husfärg fasad vit

Fasad/detaljer målat i Jotuns kulör Tidlös. Matchar fint ihop med grundmuren målad i Jotun Os.

vit husfärg trappa

Trädetaljer målade i Jotuns kulör Tidlös


Allt som allt, välj en högkvalitativ husfärg som håller länge och tänk noggrant igenom ditt färgval. Genom att göra det på rätt sätt kan du lätt förvandla ditt hus till en fantastisk och varaktig skapelse. Så vad väntar du på? Ta tag i ditt projekt idag och hitta din perfekta husfärg!


fasad färg

Hus målat i kulören Trädlava från Lycke färg

grön fasad

Kulör Stockholmsgrön från Jotun

grön fasadfärg

Närbild på kulör Stockholmsgrön

Lycke färgkarta utomhus

Inspireras av Lyckes utomhuskulörer i senaste färgkartan!

Läs mer här

Hur man målar fasad

Se vår kompletta guide där vi i en film går igenom steg för steg hur du målar fasaden för ett lyckat resultat.

Se filmen här

För att ge dig en bättre service använder sig denna webbplats av cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner ni vår integritet- och cookiepolicy.

Läs mer