• Välkända varumärken
  • Säkra leveranser
  • Betala mot faktura
Logga in/Registrera

Meny

Tapetserade tak

Tapetserade tak - läs mer om heta trenden!


Vill du ha ett tak utöver det vanliga? Satsa på "statement ceiling" och låt taket ta mer plats i inredning! Genom att måla taket i annat än vitt eller som senaste trenden lyder: att tapetsera det, får du ett iögonfallande tak och ger rummet en riktig wow-faktor!


tapetserade tak

Tapeten Constellations kommer från Boråstapeters kollektion Ceiling Collection, tapeter framtagna för just taket. Du hittar dem i din närmaste Happy Homes-butik.

tapetserat tak

Tapeten Dreamy Tree kommer också från Boråstapeters kollektion Ceiling Collection.

tapetserat tak i hall

En tapet med trä-look: Paneling från Boråstapeters Ceiling Collection.

tapetserat tak kök

Tapet Pirum Midbec. Köp här.. Foto: Cecilia Sahlberg @livetpakosia

tapet pirum midbec

Tapet Pirum Midbec. Köp här.

tapet i taket
tapetserat tak i kök


I husets hjärta - köket - valde Cecilia Sahlberg att sätta tapeten Pirum från Midbec i taket. Ett passande motiv och lagom ljusa kulörer i mönstret till köket och den lantliga stilen i huset. Tapeten är inköpt hos Happy Homes och finns i flera färgställningar som du hittar här.tapetserat snedtak

Tapet Dahlia Garden Boråstapeter. Väggfärg: NCS S 4010-G50Y Lycke. Foto: Hanna Myrin.

tapet dahlia garden

Tapetserat snedtak i barnrummet


I barnrummet hemma hos Hanna Myrin valde man att tapetsera snedtaket med den populära tapeten Dahlia Garden från Boråstapeter. Att tapeten går ända upp på snedtaket ger liv och rörelse till rummet och även en känsla av rymd och högre i tak än när tapeten slutar längre ner. "Dottern är supernöjd! Nu kan hon ligga och titta på de fina blommorna när hon ska sova. Hon tycker det är SÅ mysigt!"


3 tips på tapeter för taket:

Tapet för tak

Dancing Crane Boråstapeter

tapet tak inspiration
Tapet molntuss tak

 Molntuss Boråstapeter

Tapetserat tak sovrum

Tapeten Sky i taket i det här mysiga sovrummet. Kommer från Boråstapeters kollektion Ceiling Collection. Köp i din närmaste Happy Homes-butik.

Tapetserat tak i kök

Även här tapeten Sky, men i en mild rosa ton. Från Boråstapeters kollektion Ceiling Collection. Köp i din närmaste Happy Homes-butik.

Tapetserat tak i barnrum

Tapeten Constellations passar perfekt i barnrummet, både på väggen och i taket. Från Boråstapeters kollektion Ceiling Collection. Köp i din närmaste Happy Homes-butik.

Nu vågar man mer - statement ceiling är ett bevis på det!

Att tänka på när man tapetserar taket


Att tapetsera ett tak är egentligen inte mycket svårare än att tapetsera en vägg. Däremot krävs det nästan att man är två personer som hjälps åt, då tyngdlagen gör sitt under arbetets gång... Här kommer några tips när du ska tapetsera taket:

  • Ta hjälp av en laser så att det finns en tydlig linje att följa. Mät ut flera stöd punkter som laserns styrs efter för att säkerställa att tapeten sitter rakt.
  • Använd rikligt med lim. Limma igen om tapeten släpper och åker ner.
  • Arbeta systematiskt och inte i för stora ytor. Viktigt att hela bredden fästs annars kommer våden ramla ner under arbetets gång.
  • Var gärna två personer när arbetet genomförs. Kommer behövas 4 armar ibland! (går även att fästa typ 2 st tvingar på en trappstege som våden kan vila/hänga ner på).
  • Mät upp vådernas längd och skär av. På så vis blir inte tapeten för tung att arbeta med.

Tips från AnzaMålat cirkustak
Cirkustak barnrum

Måla taket i roligt mönster


Ett annat alternativ till statement ceiling är att måla taket i något spännande mönster. Här är det bara fantasin som sätter gränserna! Hemma hos Hanna Östberg, a.k.a Hannasänglar på Instagarm, målade man ett cirkustak i ett av barnrummen. Ett riktigt wow-resultat! 


Läs mer om hur de gick tillväga när de målade cirkustaket här!text

Lär dig tapetsera!

Vill du lära dig tapetsera? Spana in vår Tapetskola och lär dig hur du tapetserar, steg för steg!

Till Tapetskolan
text

Våra 10 mest populära tapeter!

Nyfiken på vilka som är de mest populära tapeterna just nu? Spana in vår topplista med våra 10 mest populära tapeter.

Till topplistan