Proffs
  • Välkända varumärken
  • Säkra leveranser
  • Betala mot faktura
Logga in/Registrera

Meny

Färger för sovrummet som ger bättre sömn

5 harmoniska kulörer för sovrummet

Vissa dagar kan det kännas lite extra motigt att kliva ur sängen och det finns många faktorer som kan påverka hur bra vi sover. Rutiner, motion och friskluft är positiva faktorer för en god natts sömn. Men då även färger och ljus påverkar vårat humör kan det vara en god idé att ha ett sovrum som utstrålar lugn och harmoni. Svala skogstoner i grönt, havs- och himmelsnyanser i blått, jordnära beige och lugnande grått är alla nyanser som som gör susen för vår sömn.De mest harmoniska färgerna att måla sovrummet med:

Grått sovrum Jotun
Grått sovrum Jotun

1. Grått

En grå nyans skänker en harmoniskt och dämpad känsla till ditt sovrum, utan att tynga ner och är ett utmärkt färgval för ett lugnande sovrum. Kulör på väggarna är Comfort Grey 12078 från JOTUN LADY Pure Color. 

Handla färg från Jotun Lady här.


Bilder från stylisten Emma Melin.Blått sovrum Lycke väggfärg
Blått sovrum Lycke väggfärg

2. Blått

Det finns studier som visar på att färgen blått har flera positiva effekter på vårt psyke och att det är i blå sovrum vi sover som längst. Blå nyanser för tankarna till svalkande vågor och en lugnande himmel och det är just därför tonerna skänker en avslappnande stämning till sovrummet. 


Kulörer bild 1: Rainfall (snedtak) och Ocean Waves (vägg) från Lycke.

Bild 2: Azure Blue från Lycke.


Handla färg från Lycke här.Grön väggfärg från Jotun
Grön väggfärg från Lycke

3. Grönt

Grönt associeras med välmående och sägs fungera naturligt stresslindrande. Använd gröna toner i ditt sovrum för att ge det ett stillsamt intryck som bjuder in till återhämtning. 


Kulör bild 1: 4109 Aprilgrön från JOTUN LADY

Bild 2: Light Olive från Lycke.


Handla väggfärg från Lycke och Jotun här.Sovrum Nature beige från Lycke
Beige färg sovrum

4. Beige

Naturens palett får gärna vara närvarande i sovrummet och ljusa, jordiga toner skapar värme och trygghet. Beige är en perfekt kulör för att få in mer värme och skapa ett lugn i sovrummet.


Kulör i bild 1: 

Sandstrand från Lycke


Kulörer i bild 2:

Perfect Beige från Lycke

Sepia från Lycke

Nature Beige från Lycke

Sandstrand från Lycke


Handla färg från Lycke här.Rosa sovrum väggfärg
Rosa färg Dusty pink Lycke

5. Rosa

Rosa toner skapar intrycket av trygghet. Det här gäller främst ljusa nyanser i färgskalan – gärna med grå pigment – för att undvika att sovrummet känns för lekfullt.


Kulörer i bild 1: Blushing Peach från Jotun.

Bild 2: Dusty Pink från Lycke.


Handla färg från Jotun och Lycke här.Beige sovrum

Så inreder du sovrummet för bättre sömn


Färgerna gör sitt, men även inredningen påverkar hur lugnt och harmoniskt du får sovrummet att upplevas. Här är tre inredningstips för sovrummet som skapar bättre sömn.


1. Personligt

Att känna trygghet i sovrummet kan göra att du sover bättre. Ett sätt att göra det på är att framhäva personliga detaljer och dina favoritföremål, oavsett om det är ett inramat foto, en souvenir från semestern eller en gåva som ligger dig extra varmt om hjärtat

2. Dofter

Vissa dofter sägs bidra till bättre sömn, däribland bergamott, lavendel och kamomill.

3. Dämpad belysning

Tända lampor med starkt sken gör dig pigg. Välj därför gärna dimmerbar belysning och tona ner på kvällen, på så vis hinner kroppen ställa om och förbereda sig.


Kulör i bild: Perfect Beige från Lycke.


text

Inred med gröna kulörer

Grönt är skönt... och trendigt! Gröna kulörer fortsätter ta stor plats i hemmen. Läs och inspireras hur du kan inreda med gröna kulörer!

Läs mer
text

Kika i vårt kulörgalleri

Kika runt i vårt kulörgalleri och hitta din perfekta kulör!

Kika här