Trend

Meny

Golvinspiration

Toppbanner

Golvinspiration 2021

Clickgolv från Forbo

1. Miljövänligt från Forbo

Det är ingen som missat att intresset kring miljöfrågor är extremt stort just nu och vi märker alla hur mycket klimat och miljö är med i den allmänna debatten. Golvbranschen är inget undantag. Linoleumgolv är det mest miljöanpassade golvet – ett otroligt slitstarkt och tåligt golv som funnits i svenska hem i över hundra år. Forbos linoleumgolv Marmoleum click är, förutom att de är Svanenmärkta, också världens första koldioxidneutrala (CO2) golv. Det innebär att råvarorna som tillförs binder mer koldioxid under sin tillväxtfas än vad tillverkningen släpper ut.


Forbos linoleumgolv Marmoleum click finns i tre varianter – plattor som man klickar ihop, plattor som man limmar och den traditionella mattan som limmas – alla i en stor mängd olika färger.


Läs gärna hela artikeln om detta fina golv här.

Textilgolv
Textilgolv

2. Vävmönstrat på golvet?

Golvabias matta Klippan är en elegant ullmatta med ett vackert vävt mönster. Går att beställa både som måttanpassad matta att ha under bordet eller heltäckande matta i ett rum.

Bild till höger är tagen av @kronfoto. Lampa från Sleepo

Plastgolv

3. Plastgolv från Tarkett

Tarketts nya ”iQ Natural” är världens första plastgolv med bio-attribuerad vinyl. Utsläppen av växthusgaser är 60 % lägre än hos traditionella homogena vinylgolv. Kollektionen består av 35 färger inspirerade av naturen som även inkluderar det nya mönstret Natural Flakes som finns i 5 varianter.


På fotot: iQ Natural Flakes Cold Grey, Tarkett

Tarkett golv
Tarkett golv

4.Retrokänslan i trägolvet

De mönstrade trägolven från Tarkett ger karaktär och en spännande dimension åt rummet. Inspirationen till kollektionen Noble kommer från det klassiska rutmönstret från 1950-talet. Ett retrogolv av noga utvalda ekstavar som kombinerar klassiskt med nytt och ger ett modernt designuttryck. Rutmönstret finns i olika färgställningar, från skandinaviskt ljust till vackert mörkbrunt. Ytan är borstad och behandlad med hårdvaxolja vilket ger en vacker lyster och struktur. 

På fotot: T.v. Noble Oak Wasa, t.h. 


Sugen på nytt golv? Besök vår golvshop här.


Här ger golvexperten Peter sina bästa tips:

Som att gå på mjuka moln

Peter svarar på hur svårt det är att välja och lägga textilgolv.

Läs mer

5 tips när du ska välja golv

Läs Peters värdefulla "bra att tänka på" tips innan du väljer golv.

Läs merFör att ge dig en bättre service använder sig denna webbplats av cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner ni vår integritet- och cookiepolicy.

Läs mer