Proffs
  • Välkända varumärken
  • Säkra leveranser
  • Betala mot faktura
Logga in/Registrera

Meny

berg flyttar hem

Berg flyttar hem - och Happy Homes hjälper till!


Under flera renoveringsprojekt har Happy Homes fått äran att hjälpa Carina och Erik Berg genom deras renoveringsresa. Från val av kulör till inspektion av rost på taket och gammal underlig fasadfärg man inte längre använder. Nu har paret Berg flyttat in i ett stort hus med många olika typer av renoveringsbehov. Vi fick komma hem till Carina och Erik för att kika lite på hur fint det blivit och hur det gått genom renoveringsprocessen. Har vi kunnat hjälpa Carina och Erik att hitta hemkänslan?



sovrum carina berg

Happy Homes Nyköping har ju fått äran att hjälpa er med er renovering under många år nu, från det gamla huset på ön till lägenheten i stan och nu det här huset. Vad är det som gör att ni återkommer till Happy Homes?


- Från första början tyckte vi att det var väldigt bra med Happy Homes eftersom allt fanns där! Färg, golv, tapeter och allt vad man behövde, det var ju väldigt praktiskt. 


Sedan förstod vi ju ganska snabbt att det fanns ju väldigt mycket kunskap på Happy Homes också, man kunde fråga om vad som helst som rörde färg, tapet och golv. Den kunskapen behövde ju verkligen vi, speciellt på ön som var ett så speciellt projekt med många gamla material och färger som man inte ens använder idag. Så det var OTROLIGT skönt att kunna få den hjälpen! 


Hade vi försökt oss på att exempelvis måla om fasaden själva hade vi trott att det var någon hederlig Falu Rödfärg huset var målat i tex, och två år senare hade huset varit totalt förstört... så det var väldigt skönt att Martin kunde komma ut och analysera fasaden åt oss och berätta att det var någon konstig färg på huset som man inte ens målar med längre, att den behövde tas bort först innan man målade på en ny färg.


Att personalen på Happy Homes dessutom är så himla trevliga och lätta att jobba med gör ju allt lättare, man vill liksom ha dem omkring sig.


Det var så kul när Nicke (en av målarna), Martin från Happy Homes och andra hantverkare var hos oss hela tiden, det blev ju de som först fick reda på att vi väntade barn, haha!

Carina Berg Happy Homes

Carina och Erik Berg med Martin och Bokke från Happy Homes Nyköping

carina och erik berg

Happy Homes fick även äran att hjälpa paret Berg under TV-programmet Bergs Drömkåk

"Jag var ganska arg på huset"

huset


Vad har varit den största utmaningen med huset och flytten hit?


- Det här huset har varit sååå svårälskat från mitt håll, säger Carina. 

Det har varit så mycket motstånd. Jag var ju förälskad i vår lägenhet och hade mycket jobb så jag var inte alls inne i att flytta. Men Erik är lite snabbare i svängarna än vad jag är. Plötsligt utbrister han att ”Nej, nu är det dags för hus!” och plötsligt hade vi köpt hus. Han är så snabb och jag var inte riktigt redo, så jag var ganska arg på huset. Det var så mycket att fixa innan det kunde kännas som hemma, det var mögel på vinden, fel på rören, rost på taket, trasigt kök osv. Så det kändes inte alls bra i början... Men när våren och sommaren kom visade sig huset från sin bästa sida… den sidan såg man inte i november när vi stod här med flyttlasset... och nu börjar huset ta form och jag börjar verkligen tycka om det, nu känns det SÅ fint!


Vad var det ni (Erik) föll för med huset ?

- Läget framför allt. Det är 100 meter till havet och 10 minuter till stan, men också att det kändes som att man inte behövde fixa så mycket med huset när man flyttade in. Inga stora renoveringar... trodde vi. Men det fick vi äta upp HAHA!



Favoritfärger just nu när det kommer till inredning?

- Jag är fortfarande svag för bleka landet-färger. Ljusgrönt och mjukt gul. På ön frossar vi i sådant, men hemma håller vi det lite lugnare.


Konstigaste köpet i inredningsväg? Har du tex någon gång köpt en konstig staty som du senare inte alls fattade varför du köpte den, eller liknande?

- Ja, GUD ja! Jag köpte en soffa som var otroligt snygg. Problemet var bara att den var fruktansvärt oskön. Det kändes som att sitta på en klätterställning med stoppning gjort av typ ett trosskydd. Dyr var den också. Det misstaget gör jag inte om. En soffa ska först och främst vara skön, alla ska få plats och sist kommer att den ska vara snygg. Soffan vi har nu älskar jag. Den har allt!


carina berg sovrum

Sovrum målat i LADY, i kulör Marrakesh

färgsättningshjälp carina happy homes

Happy Homes har fått äran att hjälpa Carina och Erik Berg genom tre stora renoveringsresor

heltäckningsmatta golvabia

Heltäckningsmatta Vogue i färgen Tauper från Golvabia i sovrummet

Varför valde ni den kulören/färgen ni valde i sovrummet? Hur gick tankarna?

- Vi ville skapa lugn där. Kulören det blev var verkligen precis som vi ville ha det. Inte för kall eller varm, lugn och harmonisk. Den gör inget väsen av sig, men är inte trist ändå.


Har ni fått fått bra hjälp av Happy Homes när det kommer till val av färg o kulör?

- Det har varit såå bra samarbete. Erik löper amok ibland och får en bild av något och kör på det, t.ex. vårt senapsgula tak och rosa väggar i förra lägenheten. Men då är det ju så roligt och bra att ha och göra med erfarna människor som kan komma med sin input, styra upp och knyta ihop säcken. T.ex. kom de med tips på olika glans men samma kulör på grejer. T.ex. högblank stuckatur och helmatt vägg, det blev ju hur bra som helst och det hade vi inte tänkt på själva.


Berg flyttar hem kök

I köket har Carina och Erik valt att måla med kulören Washed Linen från LADY

Berg flyttar hem köket

På väggarna: Washed Linen från LADY

berg flyttar hem hus

Det är inte bara det invändiga som behövde fixas. Martin från Happy Homes kom till undsättning när Carina och Erik upptäckte att taket behöver målas om...

berg flyttar hem huset

Dags att klättra upp och kika på hur takfärgen ser ut...

vardagsrummet hos carina berg

Mysministern Carina Berg

lampa

 

lampåa vardagsrum

 

lampa tak

 

Vi förstår det som att Erik är den som gör de lite mer djärva valen i hemmet. Var har Erik fått sitt inredningsintresse ifrån?

- Oh ja. Han har ju en estetisk ådra, han har varit väldigt road av mode länge, så jag tror det började där, sen gled det över till inredning när han bodde i Köpenhamn och tjänade fotbollspengar och hade råd att gå i danska designbutiker. Då blev det väldigt kul och han blev ju överöst med det där!


- Ja det stämmer nog, säger Erik, jag tror det var hemifrån, jag har hängt mycket med min mamma och vi var ofta och shoppade kläder så jag tror det kommer därifrån. Vet egentligen inte var jag får min inspiration ifrån, jag har bara en känsla och en vision och kör på det.



Vad är hemkänsla för er?

- Belysning! Jag är väldigt belysningsfixerad. Ljuset i ett hem skapar så mycket känsla. Jag är mysministern här hemma haha! Säger Carina.

- Det är du verkligen, mysminister nummer ett! För mig är det såna där små personliga dutt-grejer, småpillsdutt som jag kallar det – som små fotografier, ljus, små växter och liknande. Sen är det ju såklart personerna som är i det. säger Erik.



carina berg i soffan

Vi uppfattar dig som en person med bra smak och stil som många ser upp till både inom inredning och mode. Om du får tjejgissa tre stora trender inom inredning, vad tror du kommer bli stort kommande år?


- Oj! Jag tror att det mesta kommer handla om återbruk. Både inom saker, men även material. Man kanske ser till att sälja/köpa byggmaterial som annars skulle hamna på tippen. Ett helt parkettgolv från ett hus som bara skulle rivas t.ex. Sådant.


Måla om och bevara snarare än byta ut.


Sen kommer jag bara fortsätta älska och frossa i småpryttlar. Fylla bokhyllan med kort, böcker och små saker som är roligt för barn att titta på.



Något i inredningsväg du inte klarar av?


- Jag är inte så svag för helhetslösningar. När allt köps in samtidigt, från samma ställe och inget har en historia. Det kan bli lite dött kanske.

Se avsnittet här

Köp färg hos Happy Homes

Se all färg här