• Välkända varumärken
  • Säkra leveranser
  • Betala mot faktura

Meny

golvtrender 2023

Wood Go Pastel Oak

ljust golv

Wood Go Pastel Oak

4 populära golvegenskaper 2023

Miljövänligt

wicanders korkgolv

Det är ingen som missat att intresset kring miljöfrågor är extremt stort just nu och vi märker alla hur mycket klimat och miljö är med i den allmänna debatten. 


Golvbranschen är inget undantag. Med inspiration från naturen representerar Wicanders en unik balans mellan skapande av innovativa produkter och skyddande av miljön.

Wikanders golvlösningar är baserade på kork, den yttre barken av korkekträdet (Quercus Suber L.). Det är ett träd från medelhavsområdet som växer långsamt och med en livslängd på över 200 år. Det här trädet spelar en central roll i den miljömässiga, sociala och ekonomiska utvecklingen av den här regionen.

Korken skördas var nionde år utan att någonsin hugga ned eller skada korkeken. Korkskörden är en aktivitet som kräver erfarenhet och stor skicklighet och förs ofta vidare från generation till generation.

Som råmaterial är korken ett av de mest extraordinära materialen, med naturliga egenskaper som teknologin ännu inte har kunnat kopiera. Det är en naturlig termisk och akustisk isolering, spänstig, hoptryckbar, tål höga temperaturer och står emot vätskor och gaser. När den används i golv ger korken fantastiska egenskaper och tar vilket utrymme som helst till en helt ny nivå av komfort.

På bilden: golv Wood Go Washed Moon Oak

Det ska hålla länge!

maxwear haze
grått golv

Maxwear Haze - tåligt vinylgolv i grå kulör

Vinylgolv växer så det knakar i popularitet. Vinylgolv är väldigt tåligt, ljuddämpande och behagligt att gå på. Golvet Maxwear i kulören Ek Haze har ett trendigt utseende som tilltalar många 2023. En grå ton som ger ett stilrent och sofistikerat uttryck. Du hittar golvet här.


Vattentåligt

vattentåligt golv

100% vattentåligt golv


Hydrocorck är ett golv för dig som ställer höga krav på prestandan och hållbarheten. Hydrocork är inte bara slitstarkt, det är även 100% vattentåligt vilket gör att det passar i alla utrymmen i huset. 


Golvet har en kärna av massivt kork och är stabilt, hållbart, ljuddämpande och värmeisolerande. Allt på grund av korkens unika egenskaper.


Hydrocorck finns i 10 st klassiska vackra trämönster!


Du hittar golvet här.

Karaktär

vinylgolv

Vinylgolv med stenutseende - Stone Ceppo Sand - köp här

mörkt golv

 Starfloor click Lime Oak - köp här

korkgolv

Korkgolv med karaktär: Wise Traces Spice från Amorim - köp här

Golvet är en stor del av vilket intryck man får när man kliver in i ett rum. Nu vill många att hemmet ska ha lite karaktär. Rummen ska spegla en personlighet och man är inte rädd för att ta ut svängarna. Genom att välja golv med lite karaktär, mönster eller färg som står ut, kan man skapa en personlig och egen inredningsstil att vara stolt över!


Här ger golvexperten Peter sina bästa tips:

Mysfaktor med heltäckningsmatta

Peter svarar på hur svårt det är att välja och lägga en heltäckningsmatta.

Läs mer

Kork - ett magiskt material!

Wicanders-golv har en naturlig kärna av kork som ger oslagbara egenskaper. Läs om korkens magiska egenskaper.

Läs merFör att ge dig en bättre service använder sig denna webbplats av cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner ni vår integritet- och cookiepolicy.

Läs mer