Proffs
  • Välkända varumärken
  • Säkra leveranser
  • Betala mot faktura
Logga in/Registrera

Meny

golvegenskaper

4 populära golvegenskaper 2023

Senaste åren har många av oss spenderat mer tid hemma än någonsin av olika anledningar, och känslan och utseendet i hemmet har blivit viktigare än någonsin. Man tänker mer på färgerna, känslan och hållbarheten. Nu vill vi ha material som håller länge över tid, som ger en trygg och säker känsla och som är snäll mot miljön. Vi listar 4 populära golvegenskaper för 2023:


Miljövänligt

wicanders korkgolv

Det är ingen som missat att intresset kring miljöfrågor är extremt stort just nu och vi märker alla hur mycket klimat och miljö är med i den allmänna debatten. 


Golvbranschen är inget undantag. Med inspiration från naturen representerar Wicanders en unik balans mellan skapande av innovativa produkter och skyddande av miljön.Wikanders golvlösningar är baserade på kork, den yttre barken av korkträdet (Quercus Suber L.). Det är ett träd från medelhavsområdet som växer långsamt och med en livslängd på över 200 år. Det här trädet spelar en central roll i den miljömässiga, sociala och ekonomiska utvecklingen av den här regionen.Korken skördas var nionde år utan att någonsin hugga ned eller skada korkeken. Korkskörden är en aktivitet som kräver erfarenhet och stor skicklighet och förs ofta vidare från generation till generation.Som råmaterial är korken ett av de mest extraordinära materialen, med naturliga egenskaper som teknologin ännu inte har kunnat kopiera. Det är en naturlig termisk och akustisk isolering, spänstig, hoptryckbar, tål höga temperaturer och står emot vätskor och gaser. När den används i golv ger korken fantastiska egenskaper och tar vilket utrymme som helst till en helt ny nivå av komfort.


På bilden: golv Wood Go Washed Moon Oak


Hållbart

maxwear haze
grått golv

Maxwear Haze - tåligt vinylgolv i grå kulör

Vinylgolv växer så det knakar i popularitet. Vinylgolv är väldigt tåligt, ljuddämpande och behagligt att gå på. Golvet Maxwear i kulören Ek Haze har ett trendigt utseende som tilltalar många 2023. En grå ton som ger ett stilrent och sofistikerat uttryck. Du hittar golvet här.


Tåligt

vattentåligt golv

100% vattentåligt golv


Hydrocorck är ett golv för dig som ställer höga krav på prestandan och hållbarheten. Hydrocork är inte bara slitstarkt, det är även 100% vattentåligt vilket gör att det passar i alla utrymmen i huset. Golvet har en kärna av massivt kork och är stabilt, hållbart, ljuddämpande och värmeisolerande. Allt på grund av korkens unika egenskaper.Hydrocorck finns i 10 st klassiska vackra trämönster!


Du hittar golven här

Karaktär

vinylgolv

Vinylgolv med stenutseende - Stone Ceppo Sand - köp här

pvc-fritt golv

Gold Coast Oak - köp här

korkgolv

Korkgolv med karaktär: Wise Traces Spice från Wicanders - köp här


Golvet är en stor del av vilket intryck man får när man kliver in i ett rum. Nu vill många att hemmet ska ha lite karaktär. Rummen ska spegla en personlighet och man är inte rädd för att ta ut svängarna. Genom att välja golv med lite karaktär, mönster eller färg som står ut, kan man skapa en personlig och egen inredningsstil att vara stolt över!


Läs vidare:

text

Mysfaktor med heltäckningsmatta

Peter svarar på hur svårt det är att välja och lägga en heltäckningsmatta.

Läs mer
text

Kork - ett magiskt material!

Wicanders-golv har en naturlig kärna av kork som ger oslagbara egenskaper. Läs om korkens magiska egenskaper.

Läs mer