• Välkända varumärken
  • Säkra leveranser
  • Betala mot faktura

Trend

Meny

Hemma hos

Toppbanner Emma

Grått och rosa i 20-tals lägenheten


Följ med hem till Emma och ettan som blev en tvåa! När Emma flyttade in i lägenheten målades den om genomgående i lila och rosa nyanser med mycket svärta, men efter två år blev hon sugen på något nytt. Emma provade en handfull grå kulörer innan hon landade i sitt beslut.

Emmas sovrum


Den 45 kvadratmeter stora 20-talslägenheten ligger inbäddad i härlig natur i Alvik i Stockholm. Den tidigare fastighetsmäklaren Emma har nu sadlat om till Client Manager. När vi kliver in genom dörren en varm dag i maj slås vi av Emmas inspirerande energi. – Jag köpte lägenheten hösten 2015 men flyttade in först 2016 efter att ha totalrenoverat. Allt är bytt! Lägenheten har fått en helt ny planlösning med nytt kök och badrum, nya golv och färg på väggarna, berättar Emma.


När Emma flyttade in i lägenheten målades den om genomgående i lila och rosa nyanser med mycket svärta, men efter två år blev hon sugen på något nytt. Emma provade en handfull grå kulörer innan hon landade i sitt beslut. Det blev en mörk neutral grå i vardagsrummet. I sovrummet, där även taket målades, blev det en ljusare neutral grå kulör. Köket och matplatsen är målade i rosa och brända kulörer i olika nyanser. Färgen vid matplatsen var från början tänkt till vardagsrummet men efter att jag provmålat upptäckte jag att den passade bättre i matrummet, berättar Emma.

Detaljer i fönstret
Hylla mot grå vägg
Växter i vardagsrummet

Var hittar du din inspiration? 

– Jag inspireras överallt! Allt från intressant arkitektur, konceptuella restauranger, originella hotell och Instagram.


Hur tänker du när du väljer kulörer? 

– För mig är det viktigt att färgerna harmoniserar så att de tillsammans skapar ett genomgående tema och passar med fastighetens stil och själ. Det är tydligt när man kommer hem till Emma att hon har respekterat lägenhetens ålder men flyttat fram designen till idag för att kännas modern. – Innan jag valde kulör provmålade jag på väggarna. Det skiljer sig mer än vad man kan tro beroende på var kulören är målad på grund av ljus, övrig inredning i rummet och rummen bredvid.


Vad tycker du mest om i ditt hem? 

– Mitt hem ska vara en förlängning av mig själv. Jag vill ha en personlig och ombonad känsla. Jag tycker om att det är en välfungerande och mysig lägenhet som jag lätt kan förändra och hålla levande med enkla medel. Emma har två framtida projekt i sikt. – Just nu lutar det åt att måla listerna och dörrarna i samma kulör som jag har på väggarna i vardagsrummet. Mitt andra projekt är att jag vill tapetsera taket i sovrummet. Lite vågat kanske, men jag tror att det kommer bli läckert!

”Våga! Du kan alltid måla över om du inte blir nöjd.”

Detaljer i vardagsrummet
matsalsrummet
Detaljer i köket
Lampa mot grå vägg
Tavlor mot grå vägg
Detaljer i sovrummet

Behöver du hjälp med färgsättning? Klicka här.


Läs även om dessa färgtrender

Trenden rosa är här för att stanna

Våga färg! Här listar vi våra favoriter av rosa toner just nu.

Läs mer

Fyra naturnära färgtrender

Här inspirerar vi hur du med hjälp av färg kan skapa inbjudande hem.

Läs merFör att ge dig en bättre service använder sig denna webbplats av cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner ni vår integritet- och cookiepolicy.

Läs mer