• Välkända varumärken
  • Säkra leveranser
  • Betala mot faktura

Meny

Hemma hos

Toppbanner hemma hos Lapptussan

Lantlig inredning med färg och tapet hemma hos Emma, känd som @lapptussan!

Lapptussan profil


Emma Sundström som på Instagram kallar sig Lapptussan bor med man och barn i Arvidsjaur i ett stort hus från 30-talet. Men sina 260 kvadratmeter och vitfärgade väggar var detta blanka blad en dröm för inredningsintresserade Emma. De bodde tidigare i ett vanligt villaområde men för Emma gick det inte att motstå köpet av den den här stora och vackra villan. Vi på Happy Homes tycker att stilen inne i huset håller en osedvanligt bra röd tråd och ville såklart fråga henne lite om hur de lyckats med helheten.

Lapptussans sovrum
Lapptussans sovrum

Den vackra tapeten i sovrummet är Morris & Co Apple Bay Leaf och väggen är målad i kulören NCS S4010-G70Y.

Fixa Lapptussans stil - håll ihop allt med en enhetlig färgskala. Inspireras av Lyckes kulörer från senaste färgkartan här.

Kulörval
Köket Lapptussan

Hur har du gått till väga?

Jag ville sätta en egen prägel på husets alla rum. Då alla väggar var vitmålade så var det som att arbeta med ett blankt blad. Tidigare var huset en 3-familjsbostad så vi rev väggar och fick tänka om lite. Till exempel blev det gamla köket en tvättstuga vilket var smidigt för det låg redan på markplan och hade indraget vatten och avlopp. Ett gammalt sovrum gjorde vi om till badrum och det gamla badrummet till en bastu. – Jag går ganska mycket på känsla. Planen från start var att måla allt grått för att komma ifrån det kala vita men jag visste med mig att inom kort skulle jag vilja börja jobba med mer färg, rum för rum. Jag ramlade på någon fin tapet och matchade med en väggkulör och sen skulle en byrå adderas och på den vägen har det fortsatt.


Hur kan man få den ”lantliga stilen” utan att det blir överdrivet?

Man får dra en gräns. Man skulle kunna gå all in och hänga upp spetsgardiner. Jag tänker mer cleant. Jag kan lulla till en möbel men då måste det andra i rummet behålla en mer ren känsla. Jag brukar tänka att jag städar upp så det inte blir för lantligt. Jag skulle kalla stilen som faktiskt går att mixa – lantligt & nordiskt.

Från grått till beige kök, just nu älskar jag värmen i vårt kök. inte för jag tycker det grå var fult men omväxling förnöjer sägs det! jag har sagt det förr... men det går verkligen att förändra med lite färg!

Hall och trappa

Vi hittade ju dig via dina fina konstverk av renhorn. Berätta om ditt jobb? 

– Ja, det är en ynnest att få jobba med det jag älskar. 2015 började jag med egna företaget och det har tagit ordentlig fart sista två åren. Jag hinner knappt greja med hemmet längre.

Vad kul! Berätta, vilka kulörer har du målat med och i vilka rum? 

– Även om jag förändrar mig så utgår jag i stora drag utifrån en färgskala och just nu är jag rätt isnöad på beige. I huset har jag även jobbat en varm grå, en gröngrå och ljusa träslag.

Vad var viktigt när ni valde kulör? 

– Att jag fått så fin hjälp bland annat i Happy Homes butik i Arvidsjaur med alla mina frågor och en del av mina projekt. Något annat som är viktigt för mig är att jag alltid målar med matt färg både på väggarna, möblerna och till och med köksluckorna. Det blir så mycket finare! Köp matt färg i valfri kulör här.

Ni har även tapetserat, hur tänkte ni där för att matcha övriga kulörer – var det färgen eller tapeten som fick styra övriga kulör- och mönsterval? 

– Jag vet inte hur många provburkar jag har provat men det är väl så alla gör? Jag brukar försöka härma grundfärgen i tapeten och måla upp den. Den behöver inte vara exakt likadan men ska lira med bakgrundsfärgen. Var inte rädda för att måla om! Beställ provburk i valfri kulör här.

Trappen och skåpet är målade i kulören NCS S4010-G70Y och väggarna är målade med kalkfärgen (kalklitir) San Saccaria.

Sovrum
Sovrum

Sovrummet är tapetserat med William Morris Pure Pimpernel Lightish grey.

Vardagsrum


Jag vet inte hur många provburkar jag har provat men det är väl så alla gör? Jag brukar försöka härma grundfärgen i tapeten och måla upp den. Den behöver inte vara exakt likadan men ska lira med bakgrundsfärgen. Var inte rädda för att måla om!

Skåpet ovan är målat i kulören NCS S6005-G50Y.

Tvättstuga
Badrum

Tvättstugan är tapetserad med tapet från Midbec nr 802122 som tyvärr inte finns längre men liknande tapeter finner man från Midbecs kollektion Kalk. Skåpet i badrummet  är målat i kulören NCS S6005-G50Y.

Kök
Tapetmönster Juliet

Tapeten Juliet från Midbec är fint matchad med ljusgrått. Skåpet är målad i kulören NCS S6005-G50Y.

Fasad villa

Vad är på gång just?
 – I helgen sätter jag upp en tapet vardagsrummet och matsalen från Carmas vackra tapetkollektion British Heritage som är en hyllning till Morris-mönster. De är väldigt hjälpsamma i Happy Homes butik i Arvidsjaur.


Namn: Emma Sundström
Instagram: @lapptussan
Gör: Designer. Egenföretagare. Skapar och säljer designade alster av renhorn på beställning.
Familj: Man och tre barn varav en 10-åring bor hemma.
Bor: Arvidsjaur i 30-talshus köpt 2018 på dryga 300 m2

För mer lantlig känsla

Bergs drömkåk

Se Carina och Erik Bergs färg- och tapetval i renoveringsobjektet.

Läs mer

Vackra gröna toner

Familjen på Österlen har gett sitt kök en rejäl uppfräschning.

Läs merFör att ge dig en bättre service använder sig denna webbplats av cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner ni vår integritet- och cookiepolicy.

Läs mer