Trend

Meny

Hemma hos

Toppbanner familjen Stråth

Personligt i nyproduktion - kika in hos inredningsinfluencern


Sarah är inredningsinfluensern som bor i en charmig nyproducerad tvåvåningsvilla i Habo utanför Jönköping. Här bor hon tillsammans med sin man Andreas och deras tre döttrar Emiliya, Lovisa och Julia. 


Med närhet till skog och natur har Sarah och Andreas låtit bygga sitt drömhus i New England-stil med lantlig känsla och gammal charm. Paret och deras tre döttrar har bara bott i huset i sex månader men har redan lyckats boa in sig och beskriver själva hur de älskar sitt hem mer dag för dag. Happy Homes redaktionen har ställt några väl valda frågor för att få reda på hur de har lyckats skapa sin unika hemkänsla.

Fasad villa

Ni har genomgått en minst sagt häftig renoveringsresa, vad har varit roligast?

Det roligaste har varit att vi har varit med och bestämt varenda liten detalj. Allt från vilket kök vi ska ha, vilka golvlister som passar bäst, var spottar ska sitta, hur väggarna ska vara placerade, ja allt! Fantastiskt roligt men även krävande. Jag drömmer om färgkoder och skulle säga att jag blivit en fena på alla koder. Till och med mina grannar tar min hjälp för att få rätt nyans. Ja, då har man nördat ner sig ordentligt. Haha!

Under produktion

Hur har arbetsfördelningen sett ut? 

Vi valde totalentreprenad på huset men jag tog rollen som byggledare och höll kontakt med både snickarna, målarna, elektrikern och rörmokarna. Jag var väldigt engagerad i bygget och åkte ut till huset så ofta jag kunde.

Allrum inredning

Berätta om era färg- och tapetval?
- Det var lite klurigt att få rätt nyans på väggar då jag valde tapeter som fondtapet på vissa väggar. Personalen hjälpte mig att få till en röd tråd genom alla färgval som nu gifter sig med varandra och har en behaglig övergång från rum till rum. Vi älskar det och är supernöjda! Jag är extra nöjd över hallen där jag vågade välja två tapeter; Sandbergs AVA Elvira och Boråstapeter Shirt Stripes

Hur skulle du beskriva din inredningsfilosofi?
–  Jag älskar att den ljusa skandinaviska stilrena stilen. Vårt hus är som tidigare nämnt New England inspirerat och jag älskar att blanda den gamla charmen med nya stilrena och moderna möbler. Mycket vitt, trä, greige, beige och svart är färger jag använder mig mycket av när jag inreder.

Collage på allrum och vardagsrum
”Jag var stamkund hos Happy Homes Jönköping och 
fick fantastisk hjälp när det kom till val av tapeter och färg.”
Tapetserad hall
Tapetserad hall

Hur händiga är ni på en skala från 1-5, motivera!
– Jag skulle nog säga att jag är en 3:a eller 4:a. Jag har lärt mig väldigt mycket genom min pappa som är väldigt händig och som barn älskade jag att vara med honom när han snickrade, vilket jag gör än idag. Min pappa har hjälpt oss mycket med all inredning i huset, byggt garaget och anlagt soldäck och trädgård och vi samarbetar väldigt bra ihop! Älskade pappa!


Hur har du adderat hemkänsla till ett nyproducerat hus? 

– För mig är det viktigt att ett nyproducerat hus känns ombonat och hemtrevligt. Man ska liksom känna att ”det bor någon här” när man kliver innanför dörren. Därför är det viktigt med textilier. Dels för att slippa eko som det lätt blir i ett nytt hus men även för den mysiga och ombonade känslan. Vi har valt takgardiner i nästan alla rum. Det är något jag starkt rekommenderar. Sätt gardinerna i taket så får rummet en helt annan rymd och du får in ljuset från fönsterna. En annan sak som också är viktig är att fylla väggarna. Våga ha färg och tapet samt var inte rädd för att sätta upp hyllor och tavlor. Det gör det så mycket mer hemtrevligt än att ha kala väggar.

Inredningsdetaljer vardagsrum
Inredningsdetaljer sovrum
”Man ska liksom känna att ”det bor någon här” när man kliver innanför dörren.”
Sarah och Andreas

Namn: Sarah Stråth

Familj: Gift med Andreas, tillsammans har de döttrarna Emiliya 9 år, Lovisa 6 år och Julia 4 år.

Var: I Habo utanför Jönköping i en nyproducerad villa från Myresjöhus 

Intressen: Familj, vänner, inredning och foto 

Gör: arbetar på vardagsrum på IKEA Jönköping samt som inredningsinfluenser  

Färg- och tapetval: 

- I sovrummet har vi Lady Pure Color Vit linneväv

- I hallen och allrum uppe (tavelväggen) är det Lady Pure Color 1502-Y50R, samt tapet Boråstapeter Shirt Stripe och Sandbergs AVA Elvira 

- I vardagsrum och kök - Lady Pure Color 1002-Y25R

- I barnrum Lady Pure Color 2500-G samt tapet Meadow 

- I barnrum Lady Pure Color 1502-Y och tapet Hollie från Sandbergs

- I barnrum Lady Pure Color 1502-Y50R och tapet Lo PastelFler bilder från hemma hos Sarah

Collage barnrum
Collage barnrum
Barnrum
Barnrum

Vill du handla färg och tapet? Besök vår färgshop och tapetshop.


Läs också:

Här är Jotuns nya färgkarta

Jotuns nya färgkarta "Together" består av 28 vackra kulörer. Spana in!

Läs mer

Fem framtida mönsterklassiker

Vi har valt ut fem framtida mönsterklassiker som kommer stå sig länge i ditt hem.

Läs merFör att ge dig en bättre service använder sig denna webbplats av cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner ni vår integritet- och cookiepolicy.

Läs mer