• Välkända varumärken
  • Säkra leveranser
  • Betala mot faktura

Meny

Lyckes nya kulörer

40 hållbara kulörer för tidlösa och personliga rum

Lycke är Happy Homes egna färg och finns som vägg-, tak- snickeri- och fasadfärg i olika varianter och går att få i alla kulörer. Nu har vi tagit fram en alldeles rykande het färgkarta med 40 nya hållbara kulörer. En färgkarta där alla kan hitta en eller flera favoriter.


Färgsättaren bakom Lyckes nya kulörkarta

Jill Windahl jobbar som stylist och färgsättare och är en av två kreatörer bakom företaget Atelier Fleur. Jill är kreatören bakom den här färgkartan från Lycke. Här har hon tagit mycket intryck av modevärlden, scenkonst och inredningsflöden i sammansättningen av de olika kulörfamiljerna. Hon har jobbat utifrån vårt behov av hopp, i en ganska orolig värld, där hemmet blir den viktigaste platsen för trygghet och balans. Just hoppfullhet var ett viktigt ord för Jill när färgkartan skapades. 


Alla kulörer i färgkartan är glädjefyllda och trygga. Jill drivs av att hitta de vackra och spännande effekterna som uppstår när två eller flera kulörer möts. Det är då rummet blir fulländat. Alla kulörerna kan därför landa i något tryggt och vackert i alla hem. Alla fyra kulörfamiljer andas det lätta och fräscha men med lite adderad tyngd i form av spännande accentfärger. De fyra ganska olika kulörfamiljerna har alla den gemensamma nämnaren att man ska kunna bygga om utan att byta ut. Det tror Jill är en långsiktig trend – att göra om och återanvända det vi har i stället för att köpa nytt.


”Vi behöver den här glädjen i många år framåt”, säger Jill.

”Att måla många ytor, som tak, väggar och snickerier, ger en känsla av fullständighet. När du använder dig av färgkartan och sätter färg på flera delar i hemmet sluter du cirkeln. Receptet är att kombinera, kanske inte alla men flera av kulörerna i varje familj och självklart kan du plocka kulörer från de olika familjerna också” menar Jill.


I familjen Modern Earth återfinns de fortfarande populära brända och jordiga rosa tonerna men med en liten twist; med mer energi och mod med turkosa och gula accenter. Vi ser också en tydlig trend att inreda med och omge oss av växter. I storstäderna vill man komma närmare naturen och gärna skapa en oas hemma. Färgställningen i växtriket har därför varit en stor inspiration till familjen Urban Jungle. Pure Breeze är som ett nytt hoppfullt andetag fyllt av syre med sina pigga och fräscha kulörer. Med sin mörka accentfärg i svart skapas en tydlig inramning till rummet och ger blicken någonting att vila på. Kulörfamiljen Ocean Air för tankarna till medelhavet med alla sina många blå kulörer. Här inspireras vi av vår längtan till sandstränder och ljumma hav.Vill du läsa mer om de nya kulörpaletterma?

Ocean air
Sweet aiko

För att ge dig en bättre service använder sig denna webbplats av cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner ni vår integritet- och cookiepolicy.

Läs mer