• Välkända varumärken
  • Säkra leveranser
  • Betala mot faktura
Logga in/Registrera

Meny

Toppbanner familjen Stråth


Välkommen hem till influencern Sarah Stråth!

Sarah är inredningsinfluencern som bor i en charmig nyproducerad tvåvåningsvilla i Habo utanför Jönköping. Här bor hon tillsammans med sin man Andreas och deras fyra barn.


Med närhet till skog och natur har Sarah och Andreas låtit bygga sitt drömhus i New England-stil med naturnära kulörer och lantlig men stilren charm. Paret beskriver själva hur de älskar sitt hem mer dag för dag. Happy Homes redaktionen har ställt några väl valda frågor för att få reda på hur de har lyckats skapa sin unika hemkänsla.Fasad villa

Ni har genomgått en minst sagt häftig renoveringsresa, vad har varit roligast?

Det roligaste har varit att vi har varit med och bestämt varenda liten detalj. Allt från vilket kök vi ska ha, vilka golvlister som passar bäst, var spottar ska sitta, hur väggarna ska vara placerade, ja allt! Fantastiskt roligt men även krävande. Jag drömmer om färgkoder och skulle säga att jag blivit en fena på alla koder. Till och med mina grannar tar min hjälp för att få rätt nyans. Ja, då har man nördat ner sig ordentligt. Haha!

Under produktion

Hur har arbetsfördelningen sett ut? 

Vi valde totalentreprenad på huset men jag tog rollen som byggledare och höll kontakt med både snickarna, målarna, elektrikern och rörmokarna. Jag var väldigt engagerad i bygget och åkte ut till huset så ofta jag kunde.

Allrum inredning
Berätta om era färg- och tapetval?
- Det var lite klurigt att få rätt nyans på väggar då jag valde tapeter som fondtapet på vissa väggar. Personalen hjälpte mig att få till en röd tråd genom alla färgval som nu gifter sig med varandra och har en behaglig övergång från rum till rum. Vi älskar det och är supernöjda! Jag är extra nöjd över hallen där jag vågade välja två tapeter; Sandbergs AVA Elvira och Boråstapeter Shirt Stripes

Hur skulle du beskriva din inredningsfilosofi?
–  Jag älskar att den ljusa skandinaviska stilrena stilen. Vårt hus är som tidigare nämnt New England inspirerat och jag älskar att blanda den gamla charmen med nya stilrena och moderna möbler. Mycket vitt, trä, greige, beige och svart är färger jag använder mig mycket av när jag inreder.

Collage på allrum och vardagsrum
”Jag var stamkund hos Happy Homes Jönköping och 
fick fantastisk hjälp när det kom till val av tapeter och färg.”

Målat barnrum
Barnrum Sarah Stråth

Barnrum målat med Lycke i kulör Perfect beige.


Hur händiga är ni på en skala från 1-5, motivera!
– Jag skulle nog säga att jag är en 3:a eller 4:a. Jag har lärt mig väldigt mycket genom min pappa som är väldigt händig och som barn älskade jag att vara med honom när han snickrade, vilket jag gör än idag. Min pappa har hjälpt oss mycket med all inredning i huset, byggt garaget och anlagt soldäck och trädgård och vi samarbetar väldigt bra ihop! Älskade pappa!


Hur har du adderat hemkänsla till ett nyproducerat hus? 

– För mig är det viktigt att ett nyproducerat hus känns ombonat och hemtrevligt. Man ska liksom känna att ”det bor någon här” när man kliver innanför dörren. Därför är det viktigt med textilier. Dels för att slippa eko som det lätt blir i ett nytt hus men även för den mysiga och ombonade känslan. Vi har valt takgardiner i nästan alla rum. Det är något jag starkt rekommenderar. Sätt gardinerna i taket så får rummet en helt annan rymd och du får in ljuset från fönsterna. En annan sak som också är viktig är att fylla väggarna. Våga ha färg och tapet samt var inte rädd för att sätta upp hyllor och tavlor. Det gör det så mycket mer hemtrevligt än att ha kala väggar.Lekstuga vit
beige sovrum sarah stråth

”Man ska liksom känna att ”det bor någon här” när man kliver innanför dörren.”

Sarah och Andreas

Namn: Sarah Stråth


Familj: Gift med Andreas, tillsammans har de fyra barn.


Var: I Habo utanför Jönköping i en nyproducerad villa från Myresjöhus 


Intressen: Familj, vänner, inredning och foto 


Gör: arbetar på IKEA Jönköping samt som inredningsinfluencer  

Färg- och tapetval: 


- I barnrummet har vi Lycke i kulör Perfect Beige


- I hallen och allrum uppe (tavelväggen) är det Lady Pure Color 1502-Y50R


- I vardagsrum och kök - Lady Pure Color i kulör 1002-Y25R


- I sovrum är det målat med Lycke i NCS NCS 1603-Y31R. 


- Lekstuga målad med Lycke Allroundfärg i kulören Utevit.


Fler bilder från hemma hos Sarah

barnrum inspiration sarah stråth
barnrum sarah stråth
barnrum beige sarah stråth
barnrum berige
text

7 tapeter till barnrummet

Tapeter gör barnrummet ombonat och ger utrymme för spännande mönster som låter fantasin flöda.

Se våra 7 favoriter
text

Carina Bergs lägenhet

Kika in i Carina och Erik Bergs fina sekelskifteslägenhet!

Läs mer