Proffs
  • Välkända varumärken
  • Säkra leveranser
  • Betala mot faktura
Logga in/Registrera

Meny

Tapetinspiration

Toppbanner

Mönstrade tapeter i nästan alla rum - kika in hos inredarenMichaela

Michaela Grut har tagit ut svängarna och tapetserat flera av rummen i huset. Följ med in i hennes värld!


Vid en första anblick i hemmet får vi känslan av att villan är äldre än från 1975. Michaela har hittat en perfekt balans mellan eklektisk vintage och modern skandinavisk inredning, vilket har gett 70-talsvillan en själ. Här bor hon i en härlig tapetdröm tillsammans med sin familj. I barnens rum, Michaelas ateljé samt i hallen sitter noga utvalda tapeter som passar med husets äldre stil, med snedtak, träpaneler i taket och gluggfönster med fönsterbrädor i marmor.


– Jag måste vara kär i det jag renoverar och inreder med. Tar jag något som känns lite ”mellanmjölk”, eller det säkrare alternativet så ångrar jag mig ofta, berättar Michaela.


Eftersom rummen är separerade från varandra så syns aldrig tapeterna ihop, vilket gjort att Michaela vågat ta ut svängarna med olika mönster. Här blandas godbitar från både Boråstapeter, Mimou, Sandberg Wallpaper och Engblad & Co.

Har du något favoritrum i huset?

– Jag tycker mest om min ateljé eftersom det är där jag får vara kreativ och skapa. Jag älskar att huset har både charm och är bra planerat, det bästa av två världar!

Vilka är dina favoriter bland alla tapetmärken?

– Det finns ju så otroligt många fantastiska tapetmärken. Men jag får nog säga att just nu är det Boråstapeter som jag tycker gör helt fantastiska kollektioner.


Barnrum
Barnrum
tapet

Har du följt några trender när du valt tapet?– Jag har valt utifrån det jag fallit för oavsett rådande trender, eftersom jag vill skapa ett så personligt hem som möjligt, men sedan är det garanterat så att jag inspireras av trender ändå. Och som sagt, det viktigaste för mig är att jag väljer en tapet som jag verkligen faller för. Jag vill titta på den och känna ”wow så vacker den är!”.

Hur ser du på höstens trender?– En väldigt stark trend hösten 2019 är de varma, jordiga tonerna. Exempelvis kommer beige och rostfärgade nyanser starkt, gärna med svarta detaljer. Vi ser även mycket trä och andra taktila material. Jag gillar det skarpt!Om Michaela Grut

Ålder: 38 år
Familj: Barnen Gustav 4 och Andrea 2, 5 år
Bor: I lägenhet. Några av bilderna är från huset Michaela tidigare bodde i på Lidingö
Gör: Inredare och stylist
Instagram: @michaelagrut


Tapeter i reportaget

Tapet Ateljé, Dancing Crane, Simplicity från Engblad & Co. Se tapet här.

Tapet Andreas rum Thistle, In Bloom 7204 från Boråstapeter. Se tapet här

Tapet Gustavs rum Poppy från Mimou 

Tapet Hall Penelope från Sandberg Wallpaper

Ateljen

Bilden på Michaela själv är tagen av fotograf Anna-maria blomqvistFortsätt inspireras av mönstrade tapeter

Fem framtida mönsterklassiker

Förnya hemmet med tapeter. Vi har valt ut fem framtida mönsterklassiker som kommer stå sig länge efter att du tapetserat i ditt hem.

Läs mer

Kika in hos tapetskaparen

Möt Hanna: THE tapetformgivare som berättar om hur hon får inspiration till tapeter och vilka hennes favoriter av sina egna tapeter är.

Läs mer