• Välkända varumärken
  • Säkra leveranser
  • Betala mot faktura

Meny

Terrass & Altanfix

Toppbanner altan hos Isabelle

Skapa en vacker grånande terrass för lata dagar i solen


Isabelle, Andreas och deras två barn Molly och Charlie bor i en makalöst fin villa med utsikt mot havet en bit utanför Stockholm. För några år sedan byggde de en fantastisk terrass med pool och vi fick göra ett besök före de behandlade plankorna med SiOO:x och sedan några månader efter. Vi var nyfikna på hur de har tänkt kring "inredningen" av altanen och på hur det var att arbeta med produkten i sig. Snacka om att ha skapat hemkänsla utomhus.

Utsiktsplats


Vad har ni för inredningsstil?
- Jag ska nog erkänna att det är jag som inrett det mesta i vårt hus. Vi flyttade från en lägenhet på 60 kvm till huset så från början var allt väldigt avskalat.  Vi har köpt möbler vartefter vi hittat något snyggt utan att egentligen tänka utifrån någon stil. Skulle kanske förklara stilen som något minimalistisk, dova färger med en nördighet av belysning. Skulle vi bygga nytt hus idag hade huset nog sett något annorlunda ut. Jag är otroligt svag för stuckatur, naturmaterial, textilier och spröjsade fönster.


Spännande! Och hur tänkte ni när inredde altanen? Vad var svårigheterna och vad gick lättare?
- Vi hade en hel del utemöbler som vi köpte när vi precis hade flyttat in, så dessa blev perfekta till altanen. Vi kommer garanterat flytta om möbler i år när vi tar fram dem igen, allt eftersom hur vi har lärt oss att solen flyttar sig och vart vi trivts sitta.

Se bild före behandlingen av terassen med sioox:s produkter ovanför och efter på bilden under

Bild efter behandling
Isabelle på altanen

Varför valde du just att använda SiOO:x på terrassen?

- Samtidigt som vi byggde altanen så pratade vi om att göra någon typ av behandling. När vi sedan fick se vår grannes altan som också har behandlats med SiOO:x produkter kändes beslutet som redan fattat. Den silvergrå ytan i kombination med en ren och len yta var det vi sökte efter."Absolut lättanvända produkter i alla steg!"Var det svårt att behandla terrassen?

- Innan vi satte igång med behandlingen var jag lite orolig att vi skulle göra fel. Men snabbt så hittade jag bra och tydlig info, så det blev inga frågetecken alls gällande tillvägagångssättet. Instruktionsfilmen från SiOO:x är perfekt att titta på innan man sätter igång!

Se instruktionsfilmen här

Utsiktsplats
Plank efter behandling
Plank före behandling

Här kan man tydligt se vilken skillnad det blir på bara ett halvår i utseende på de två olika bilderna.

Poolhuset

När är ert hus byggt? Är det i någon speciell stil?
- 2012/2013. Från början när vi köpte fastigheten var det en renoverad liten sommarstuga. Tyvärr la vi inte så mycket fokus på utsidan när vi byggde huset, utan planlösningen och det invändiga var det högst prio på. Detaljplanen med en del bestämmelser var vi tvungna att ta hänsyn till också. Trädgården väntade vi med och den har vi successivt jobbat med vartefter vi haft tid och möjlighet.


Har du några planer på att göra om något kring poolområdet i år?
- Nej, det skulle jag inte säga. Däremot ska jag plantera lite mer växter och hoppas att allt som vi planterade förra säsongen ska växa till sig rejält.

Poolhuset
Isabelle på altanen
Detaljer utomhus
Solstolar på altanen

Vad ser du fram emot just nu?


- Åh, jag ser så mycket fram emot att se hur altanen ser ut i år. Vi längtar som bara den tills vi kan inreda den för säsongen och sätta igång poolen igen. När vi nämnt för vänner om behandlingen som vi gjort är det redan några som varit hos oss och kikat på ytan och vill göra behandlingen själva. Längtar så efter att barnen kan springa runt barfota och leka!

Uteplats
Poolhus
Pool
Trappa efter behandling
Trappa före behandling

Även här kan man se den fina grånade effekten efter behandling av SiOO:x.

Lounge
Bord och stolar


Behöver du ge din altan lite extra kärlek?

Spana in våra bästa produkter för terrass och altan här.


Mer sommardrömmar

Frida Fahrman och altanlivet

Frida delar med sig av sina bästa altan och trädgårdstips!

Läs mer

Johannas drömmar om sommarhus

Möt Johanna Bradford och inspireras av hennes sommarstugedrömmar.

Läs merFör att ge dig en bättre service använder sig denna webbplats av cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner ni vår integritet- och cookiepolicy.

Läs mer