Proffs
  • Välkända varumärken
  • Säkra leveranser
  • Betala mot faktura
Logga in/Registrera

Meny

Årets färg 2024 Peach Fuzz

Årets färg 2024


Årets färg 2024 är en färg som förmedlar värme, gemenskap och trygghet. En färg som sveper om dig som en mjuk och värmande filt i det lenaste material du kan tänka dig. Färgen heter Peach Fuzz och är en persikofärg som passar på allt från väggar till kläder och desserter.


Vilka är Pantone?


I snart 60 år har Pantone varit en framstående aktör inom tryckeribranschen. Pantone Matching System (PMS) är det ledande färgmatchningssystemet globalt och har omfattande användning inom olika sektorer såsom arkitektur, marknadsföring och textil.


När man t.ex. skapar en ny färgruta i Illustrator eller InDesign finns det olika färgbibliotek som man kan välja mellan. Pantone Plus Series-färgböcker innehåller de senaste PMS-färgerna. Från Adobes hemsida förklaras det att i Illustrator finns det tio bibliotek från Pantone Plus Serien. Några av de vanligaste färgböckerna är PANTONE + Solid Coated och PANTONE + Solid Uncoated, där coated står för bestruket och uncoated står för obestruket. På Arkitektkopia använder vi oss av PANTONE + Solid Coated.


Color of the year


Sedan 1999 har Pantone Color Institute introducerat det innovativa konceptet "Color of the Year," som har en betydande påverkan inom olika kreativa sektorer. Denna trendskapande institution består av erfarna färgexperter som noggrant studerar färgtrender med hänsyn till olika samhällsaspekter, inklusive mode, marknadsföring och politik. Traditionellt sett väljs en färg som årets färg, men inför 2021 gjorde man ett unikt val genom att utse två färger: Ultimate Gray och Illuminating.

peach fuzz

Bild: Pantone

peach fuzz pantone

Bild: Pantone

"Genom att söka efter en nyans som ekar vår inre längtan efter närhet och samhörighet valde vi en färg som utstrålar både värme och modern elegans. Peach Fuzz är en nyans som vibrerar av medkänsla, erbjuder en känslosam omfamning och smidigt förenar det ungdomliga med det tidlösa" 


- Laurie Pressman, VD för Pantone Color Institute


Färger genom åren:

årets färger
text

Trenrapport 2024

Spana in Happy Homes Trendrappor för s/s 2024 och inspireras av både kulörer och tapeter.

Till Trendrapporten
text

Trendspaning: gröna väggar!

Har du också fastnat för grönt? Den gröna inredningen håller i sig även 2024. Spana in och inspireras här!

Läs mer