• Välkända varumärken
  • Säkra leveranser
  • Betala mot faktura

Trend

Meny

Happy Homes 60 år

happy homes butik

Runt om i Sverige hittar du Happy Homes 80 butiker, med ett härligt utbud av färg, tapeter, golv och oftast en hel del annat också. I år firar vi hela 60 år som kedja, men många av våra butiker har funnits betydligt längre än så. Flera är familjeföretag som hängivet drivits genom flera generationer.


Läs om några av våra butikers historia
butiken malung

Happy Homes Malung


Happy Homes Malung, eller Ellos färg som det fortfarande i folkmun kallas grundades 1906 av målaren och musikern Lisper Olof Johnsson, 1909 blev företaget registrerat som Aktiebolaget L.O Johnsson. I början sålde man, utöver färg, även möbler, heminredning och leksaker i flera butiker runt om i Malung. 


Under åren har företaget utvecklats på olika sätt med olika sorters sortiment men grundstommen av färg och målerimaterial har alltid funnits med. Idag är vi inne på femte generationen i företaget. Färg och måleriavdelningen som startade i början på 1900-talet finns fortfarande kvar och bedrivs idag 113 år senare i samma byggnad!


Foto: Grundaren Lisper Olof (L.O.) Johnsson (foto taget av Rune Ohlen)

nyköping

Happy Homes Nyköping


Brunelius färg är ett familjeföretag där flera generationer har jobbat, verkat och trivts. Grundaren Bernt Brunelius ärvde målerifirma Ivar Brunelius tillsammans med sin bror.


Idag driver sonen Martin Brunelius butiken. Även om en överlåtelse har skett 2013 så finns alltid ett intresse och engagemang kvar, berättar Bernt. En lyckad kombi- nation har speciellt varit Martins bakgrund inom ekonomi och pappa Bernts måleribakgrund. Väldigt bra för att driva färgbutik helt enkelt. Butiken har funnits sedan 1991 och 1995 gick man med i Färgsam som Happy Homes tidigare hette.

"Våra handlare har en bred kunskap efter många år i butik, ibland i flera generationer."


Happy Homes är Sveriges äldsta frivilliga färghandelskedja, alla med lokala rötter. Våra handlare har en bred kunskap efter många år i butik, ibland i flera generationer. Happy Homes har funnits i sin nuvarande kostym sedan 2010, men grundades som frivillig fackhandelskedja redan 1962, då under kedjenamnet Färgsam. Kedjan är handlarägd vilket innebär att varje lokal handlare också är delägare i kedjan.Happy homes uppsala

Happy Homes Uppsala


På Sysslomansgatan 3 slog Upsala Färg för första gången upp sina dörrar 1908, för att erbjuda stadens invånare en uppsjö av varor: från golvlack och kemikalier till kryddor och vaxdukar. Sortimentet gjorde butiken till en diversehandel under den första generationens verksamhet. Allteftersom började färdigförpackade produkter dominera. I samband med detta, närmare bestämt under 60-talet, öppnade tredje generationen Lindqvist Sveriges första externa stormarknad för färg, på Bolandsgatan 9. 


Upsala Färg är ett familjeföretag i ordets rätta bemärkelse. Grundare Hilmer Lindqvist är farfars far till Johan som idag driver företaget tillsammans med femte generationen Lindqvist. Före honom styrde Einar, Lars- Olof samt Håkan skutan, i den kronologiska ordningen. Idag befinner vi oss på samma gata men i större och ljusare lokaler på Bolandsgatan 18.

Happy Homes Borlänge

Happy Homes Borlänge


Happy Homes Borlänge har tidigare hetat Tappers Färg och är en färghandel som funnits i Borlänge i 115 år, den öppna- des nämligen av Algot Tapper 1903. Algot föddes i Lövsta bruk i Uppland 1878 och när han var 20 år gammal flyttade han till Borlänge. 1899 när han var 21 år startade han en måleriverksamhet i staden och 1903 ut- vecklade han verksamheten och startade färghandeln som lever kvar än idag. 


Han var en mycket framåtsträvande man och 1905 införskaffade han sig Borlänges första bil, något som senare resulterade i att han även drev en bensinpump i anslutning till butiken. Idag är butiken inte längre kvar på Borganäsvägen, men på Södra Backa i Borlänge fortsätter vi att sälja färg, tapet och golv i en butik med lång historia bakom sig!


Foto: Algot Tapper sin nyligen öppnade butik på Borganäsvägen i Borlänge 1903.

Ny utomhusfärgkarta!

Hitta din nästa drömkulör till fasaden i Lyckes nya utomhusfärgkarta med massor av nya härliga kulörer för fasad, snickerier och utemöbler.

Se färgkartan här

Hur mår ditt hus?

Ta hjälp av Happy Homes checklista när du kollar av fasaden, altanen och fönster inför utomhussäsongen!

Läs mer och ladda hem checklistan

För att ge dig en bättre service använder sig denna webbplats av cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner ni vår integritet- och cookiepolicy.

Läs mer