Proffs
  • Välkända varumärken
  • Säkra leveranser
  • Betala mot faktura
Logga in/Registrera

Meny

golvfärg betong

Välj rätt golvfärg för betonggolv


Golvfärg för betonggolv har blivit en populär produkt. Med golvfärg kan du måla betonggolvet och få en helt ny look! Vi har golvfärg för betonggolv som kan blaandas i många olika kulörer. Vi går igenom vad som är bra att tänka på när du ska måla betonggolv.Måla betonggolv golvfärg

Måla med golvfärg på nygjort betonggolv

Om golvet är nytt ska det ha härdat i minst 1-2 månader och ytskiktet måste vara fast för att det ska gå att måla. Skrapa med en skruvmejsel för att kontrollera att ytskiktet inte släpper. Om ytskiktet skulle släppa när du skrapar, måste det avlägsnas. Det kan du göra genom slipning eller betning med saltsyra som noga sköljs bort med vatten. Låt golvet torka i minst 1-2 dygn efter rengöringen och dammsug noga innan du kontrollerar fuktigheten i golvet.

Nästa steg är att försäkra dig om att betonggolvet är helt torrt. Om golvet inte är torrt riskerar färgskiktet att lossna från underlaget inom en kort tid. Et bra tips är att använda med en fuktmätare. Den relativa fuktigheten i golvet måste vara lägre än 90%.

Om du saknar fuktmätare kan du kontrollera fuktigheten genom att tejpa fast en vanlig plastfoliebit på golvet. Se noga till att det är lufttätt runt om. Om golvet mörknar efter cirka 24 timmar, finns det fukt i golvet. Vänta ytterligare en tid och gör sedan om provet.


Måla tidigare målade betonggolv

Börja med att ta bort all lös färg med en stålborste och en skrapa. Tvätta sedan golvet med målartvätt om golvet bara är lätt nedsmutsat. Om det är riktigt smutsigt, använd fettlösare för att avlägsna oljefläckar, fett, vax polish och annan grov smuts. Tänk på att skölja ordentligt med vatten!

Mattslipa blanka färgytor med slippapper nr 180 och var riktigt noga med att ta bort slipdammet innan du börjar måla!


Dags att måla betonggolvet!

När du har försäkrat dig om att golvet är helt rent, torrt och fritt från smuts är det äntligen dags att sätta igång att måla betonggolvet. Det Läs noga igenom målningsråden på burkarna innan du sätter igång. Det finns olika typer av färg för betonggolv för olika typer av slitage. Om du är osäker över vilken färg som är bäst för just ditt golv kan personalen i din närmaste Happy Homes-butik ge dig råd och tips.

golvfärg betonggolv
Foton: TrestjernerGolvfärg för betonggolv - köp här

Läs också

text

Vilket golv passar hos dig?

Att välja golv är inte alltid så lätt. Ska man välja trä, vinyl eller plastmatta? Vi listar skillnaden och vad du bör tänka på .

Läs mer
text

Miljövänliga golv av kork

Upptäck golv från Wicander, Amorim! Ett miljövänligt, tyst och tåligt golv för alla rum i hemmet!

Läs mer om golven här