• Välkända varumärken
  • Säkra leveranser
  • Betala mot faktura

Meny

Hemma hos

Dakabom målar med Lycke

Fabrikslokalen som renoverades till butik


Dakabom är en vacker butik i Småland som säljer återbrukade möbler i gamla fabrikslokaler. Karin och hennes man startade företaget för tre år sen när de hade fått nog av sina dåvarande chefsjobb. Fabriken behövde renoveras och de tog hjälp av Happy Homes för att välja färg och golv. Valet föll på Lycke färg och golv från Forbo.

Dakabom målar med Lycke färg

Karin säger själv att de var trötta på den oerhörda slit-och-släng-mentaliteten och konsumtionshetsen av nyproducerade och likriktade. De ville känna ett pirr i magen av att gå till jobbet så med sitt stora designintresse började de importera gamla möbler från Ungern. Och varför valet föll på Ungern är att de där är noga med att bevara och vårda gamla möbler på grund av landets fattigdom. 


Allt de säljer i butiken förutom vissa kuddar, textilier och lampor är återbrukade. Karin skickar en tydlig önskelista på vilka möbler de vill ha i butiken inför varje säsong till sina grossister i Ungern och sen kommer leveransen några veckor senare. Butiken är öppen på helger för besökare men resten av veckan handlar om att ta hand om alla köpare via Instagram och Facetime. De har haft tur och inte behövt marknadsföra företaget utan ryktet har spridit sig fort i Sverige om deras vackra utbud.


När de hittade den ”nya” lokalen var det ett riktigt råttbo som de själva beskriver det. Renoveringen startade och pågick i sex veckor och kom de i kontakt med Happy Homes som hjälpte alla val av färg och golv till rummen.

Berätta gärna lite; hur gick tankarna inför att göra om i era lokaler!

– Vi fick tillgång till nya lokalen för ett år sen. Den behövde renoveras och vi renoverade under sex veckor. Sen fick vi kontakt med Happy Homes och fick fantastisk hjälp. Det landade på en sober färgskala från Lycke färg till de olika kontorsutrymmena.


Vad var viktigt att tänka på innan för er då ni är flera olika företag i huset? Hur valde du färger osv?

– Jag och min kollega Madde valde ut de färger och toner vi ville ha i lokalen. Vi tyckte att de som var framtagna för Lycke var så fina och passande för industrilokalen.

– Vi hämtade färgen inne på Happy Homes i Jönköping och målade alla väggar och golv själva. Vi målade först med grundfärg och sen två gånger med Lycke väggfärg för att få det perfekta resultatet. Den största utmaningen var att få väggarna rena då det var riktigt smutsiga gamla industrilokalsväggar. I kontorslokalerna satt det gammal väv som vi drog ner och målade istället.


Har ni följt några trender när ni har renoverat?

– Jag tror inte jag är så trendig men ändå så påverkas jag ju såklart av alla intryck på sociala medier. Det var ju viktigt att det också skulle passa in i miljön så vi höll oss till passande färger. Det är en ganska rough känsla i de större lokalerna så det var viktigt att möblerna skulle komma fram. Det passade fint med färgerna i Lycke färgkarta; Dark grey och Nature beige. Resultatet blev väldigt fint tycker vi.

Lokalerna har blivit så tilltalande att de har fått hyra ut dem till olika utställningar och fotograferingar

Dakabom målar med Lycke färg

Hos guldsmeden ECK guld har de målat halva väggen i kulören Dark Grey och andra halvan i kulören Nature Beige, båda från Lyckes första färgkarta. I de andra kontoren är det målat med kulören Nature beige på väggarna fönsterna är målade med svart snickerifärg från Lycke.

Dakabom målar med Lycke färg
Dakabom målar med Lycke färg
Dakabom målar med Lycke färg
Dakabom lägger Forbo


Dakabom lägger Forbo


Det här kontoret hade en plastmatta som inte gick att ta bort i renoveringen. Då fick de hjälp av Happy Homes att välja att lägga ett nytt golv och valet föll på snygga Forbo Marmoleum Click är i färgerna Orbit 333724 och Barbados 333858.

Prova att lägga in golvet i ditt rum hos Forbo

Dakabom målar med Lycke färg
Dakaboms fabrikslokaler

Handla färg från Lycke här.


Mer inspiration från Lycke och Forbo

Miljövänliga golv från Forbo

Slitstarkt, snyggt och Svanenmärkt golv. Kan det bli bättre?

Läs mer

Ny färgkarta från Lycke

Nu har vi tagit fram en alldeles rykande het färgkarta med 40 nya hållbara kulörer!

Läs merFör att ge dig en bättre service använder sig denna webbplats av cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner ni vår integritet- och cookiepolicy.

Läs mer