• Välkända varumärken
  • Säkra leveranser
  • Betala mot faktura

Trend

Meny

Guider - så här gör du

Toppbanner Lyckes Nature beige

5 tips för inomhusmålning

Lotta Lundberg

Fotografen och stylisten Lotta Lundberg målade om väggarna tillsammans med sonen Elias, i ”lagom ljust” och blev glatt överraskad hur fint och harmoniskt resultatet blev ihop med golv och struktur. Vi har frågat Lotta om vad hon tyckte om att måla med Lycke färg.


Här får du också 5 målartips för att uppnå bästa slutresultat när du målar om.

Nature beige sovrum

Var Lycke lätt att måla med?

– Ja, verkligen. Den var lätt och smidig och täckte väldigt bra.

Hur målade du? Med grundfärg eller flera gånger med väggfärgen?

– Underlaget var en stormönstrad färgrik tapet så vi fick spackla en del skarvar och sedan en strykning med grundfärg. Själva väggfärgen målade vi två lager av.

Vi på Happy Homes brukar prata om att vi skapar hemkänsla åt våra kunder med färg, tapet och golv. Hur ser du på ditt hem efter målningen?

– Min son Elias skulle byta rum och valde färgen själv. Han behövde få intryck och ”lagom ljust” som han utryckte det själv. Jag var först lite skeptisk men det blev så bra med Lyckes kulör Nature beige! Det blev ett lugn och en harmoni som vi saknat innan. Väggen gifte sig även fint med både golv och stuckatur.

Har du några andra tips att ge till våra kunder inför val av kulör och målning?

– Syftet tycker jag är superviktigt att tänka på. T ex när och hur rummet är tänkt att användas. Och såklart vilken färgskala man dras till över lag. Lägg trender och årets färg åt sidan om du frågar mig. Bry dig mera om hur nyansen möter just dina möbler, ditt golv. Som sagt, det är syfte och smak!


Happy Homes målartips

1. Varför grundmåla?

Grundfärg både täcker och fäster bättre på underlag som ny gips, tapet mm. Grundfärgen fyller också ut betydligt bättre än täckfärgen, vilket gör att slutresultatet blir mycket snyggare om du både grundmålar och därefter målar med väggfärg. Väggfärgen ger sedan ytan karaktär, skydd och rätt kulör.

2. Provmåla innan du väljer färg

Det finns många kulörer att välja mellan och det kan vara svårt att bestämma sig från ett litet färgprov i butik. Hos oss på Happy Homes kan du alltid köpa med provburkar hem. Dessa kan vi blanda i 1000-tals kulörer. När du kommer hem och vill provmåla är det alltid bättre att måla på ett löst material än direkt på väggen. Använd en stor bit kartong eller baksidan på en tapetrulle (kanske ligger det någon överbliven rulle där hemma). Då är det mycket lättare att flytta runt kulörprovet och se kulören i olika ljus eller kombinerat med möbler och textilier.

3. Rör om i burken

När du köper en burk färg kan den ibland ha skiktat sig, särskilt om den stått ett tag. Det är inget fel på färgen utan du behöver bara vara noga med att röra om den. Rör under några minuter till du har fått den jämn och fin.

Nature beige Lycke
Beige hall
Lycke burkar


TIPS när du målar möbler eller andra trädetaljer!

4. Förarbete är A & O
Var noggrann med förarbetet, det lönar sig. Rengör ytan med målartvätt, fyll i hål eller skador med snickerispackel. Slipa med fint sandpapper och skrapa bort löst sittande färg.
5. Grundmåla & täckmåla
Grundmåla för bättre vidhäftning och täck. Täckmåla alltid två gånger, stryk på med långa penseltag och låt färgen torka ordentligt mellan varven.

Handla färg från Lycke här

Kulörerna som Lotta Lundberg använt kommer från Lyckes kulörpalett
Bohemiskt naturnära - läs mer om den här.

Lycke färger produktbild

Tänk på att färgerna inte alltid återges korrekt i tryck eller på skärm. Besök din lokala Happy Homes butik för att kika på färgprov eller köpa provmålningsburkar.

Mer från Lycke

Dakabom målar med Lycke

Med produkter från Happy Homes förvandlades fabrikslokalen till en butik.

Läs mer

Spana in Lyckes nya kulörkarta!

En hållbar färgkarta där alla kan hitta en eller flera favoriter.

Läs merFör att ge dig en bättre service använder sig denna webbplats av cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner ni vår integritet- och cookiepolicy.

Läs mer