Proffs
  • Välkända varumärken
  • Säkra leveranser
  • Betala mot faktura
Logga in/Registrera

Meny

lycke färgkarta nya kulörer

16 nya kulörer från Lycke färg


Nu har Lycke färg lanserat en helt ny färgkarta med 16 nya kulörer framtagna av Happy Homes färgexperter. Kulörerna är inspirerade av de mest efterfrågade och tidlösa tonerna för att hålla länge över tid och tilltala många. I färgkartan delas kulörerna in i fyra grupper, så kallade kulörfamiljer: en grön, en grå, en beige och en blå kulörfamilj. Alla familjer är uppbyggda efter samma logik med en vitare ton, en varmare ton, en liten kallare ton samt en kompletterande kulör med lite mer drag i sig. Kulörerna är dessutom framtagna för att matcha ihop med de 12 senaste mönsterna för Lycke tapeter.


Se färgkartan här


fanny hamlin

Fanny Hamlin + Lycke


Miljöerna i färgkartan är skapade av inredningsstylist och set designer Fanny Hamlin. 


Fanny har över 10 års erfarenhet av liknande arbeten och uppdrag. Hennes inspiration kommer mycket från mode, färg och form. Speciellt tycker hon om att jobba med oväntade färgmöten. 


”När färger möts och helt plötsligt känns självklara och harmoniska tillsammans” 

- säger Fanny Hamlin.Jag gillade verkligen att jobba med de blå kulörerna i den här färgkartan och den instickande kulören Kaveldun gav mig väldigt mycket inspiration. Men min favoritkulör är nog ändå Mandel. En fin och lugn kulörer med det perfekta insticket av mjukt rosa.” 

fortsätter Fanny.

Fannys tips till inredningsintresserade är att försöka hitta sin egen stil genom att låta de saker man älskar mest får ta mer plats. ”Trender kommer och går men de hem jag gillar mest är dem som har en tydlig själ och där man känner sig som hemma”.


bilder lycke färgkarta

Träpanel och fönsternisch; Siden 78, Vägg; Sandstrand 79, Väggskulptur; Mandel 80

blå färg kök

Vägg; Arktis 83, Köksluckor; Solitary Blue Lycke färgkarta 2020 Matbord; Kaveldun 84, Pall; Duva 82, Övriga snickerier; Alabaster 81

matcha färg med tapet

Varje kulörfamilj har en vitton, en kallare kulör och en varmare kulör och till det en accentfärg/komplementfärg. Med hjälp av denna struktur blir det lätt att färgsätta ett helt hem och vara säker på att kulörerna passar ihop. 


Kulörerna i den nya färgkartan är även framtagna för att matcha med färgerna i Lyckes senaste tapeter. På det sättet blir det även enkelt att kombinera tapet med kulör. Se mer här.


Genom miljöerna och kulörerna i den här färgkartan vill Fanny uppmuntra till att våga använda och experimentera med färg och färgsätta mer i ett rum än bara väggen. Sätt färg på- och matcha garderoben med tapeten. Tänk på färgsättningen av fönsternisch, möbler och dekorationer. Det är alla de där kulörvalen som tillsammans skapar en vacker helhet i rummet!
Fönsternisch; Lymes Stone White 40, Tapet; Lycke Ranka 2, Garderob och sockel; Mandel 80, Tapet; Lycke Skog

Färgsätt mer än bara väggen

målat soffbord
målat köksbord

Matbord; Kaveldun 84, Pall; Duva 82

målad fåtölj

Stol; Tallbacke 74, Hög träskulptur; Näverlav 72

kulörer lycke färg

 

kulörer lycke färg beige

 

Mer inspiration

text

Matcha kulör med tapet

Se hur du kan matcha Lyckes senaste kulörer med Lyckes tapeter.

Inspireras här
text

Berg flyttar hem

Häng med till Carina Bergs senaste hus och läs en unik intervju om deras senaste renoveringsresa och programmet Berg flyttar hem.

Läs mer här